Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Μένει ο Παναγής Βουρλούμης στον ΟΤΕ


Θα μείνει ο Παναγής Βουρλούμης στον ΟΤΕ και μετά την 24η Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής της 57ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ; Το θέμα υπ' αριθμόν 9, στην ατζέντα της φετινής γενικής συνέλευσης φαίνεται να συγκεντρώνεται φέτος το ενδιαφέρον της φετινής τακτικής γενικής συνέλευσης. Που ποντάρουν αυτοί που γνωρίζουν; Στο ότι ο Παναγής Βουρλούμης θα παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ.Το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΟΤΕ, είχε αφήσει ανοικτό ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού. Σε δηλώσεις του, είχε ορίσει ως χρόνο λήψης της τελικής απόφασης, την ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής γενικής συνέλευσης. Η στιγμή αυτή πλησιάζει. Και ο πρόεδρος του ΟΤΕ φέρεται να παραμένει στη θέση του. Aλλωστε, οι Γερμανοί της Deutsche Telekom -κάτοχοι του 25% των μετοχών, κυρίαρχοι της τακτικής γενικής συνέλευσης και υποψήφιοι για αύξηση του ποσοστού τους τουλάχιστον στο 30% μέσα στο επόμενο διάστημα- έχουν στηρίξει δημόσια τον σημερινό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Oσο για το διανεμόμενο μέρισμα, εκεί το θέμα φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στους μετόχους τη διανομή μερίσματος 75 λεπτών ανά μετοχή κάτι που σημαίνει ότι:

- Η μερισματική απόδοση με βάση τα διανεμόμενα κέρδη του 2008, θα διαμορφωθεί στο 6% ποσοστό που είναι ένα από τα υψηλότερα της ελληνικής αγοράς
- Οι Γερμανοί της DT, θα εισπράξουν άμεσα περί τα 90 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα εισρεύσει και στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=214289