Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Γερμανικά εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο - Καραβέλα


Εντάλματα σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και το Χρήστο Καραβέλα εξέδωσε η εισαγγελία Μονάχου της Γερμανίας . Στο μεταξύ, διατεθειμένος να δώσει στοιχεία και ονόματα στη γερμανική δικαιοσύνη για την υπόθεση της Siemens εμφανίζεται ο φυγόδικος Χρ. Καραβέλας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μονάχου



«το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης απεστάλη στην Γενική Εισαγγελία του Μονάχου, επειδή οι ελληνικές αρχές είχαν ενδείξεις ότι ο διωκόμενος βρίσκεται στο Μόναχο». Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «η εισαγγελία εφετών της Αθήνας του επιρρίπτει ότι με την ιδιότητά του ως μάνατζερ της Ζίμενς μαζί με άλλους κατηγορούμενους δωροδόκησαν συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τα στοιχεία εις βάρος του διωκόμενου στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

Στο ίδιο κείμενο, αναφορικά με τον κ. Καραβέλα, αναφέρεται ότι «επιπρόσθετο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από το Εφετείο Αθηνών, που σχετίζεται με την ίδια υπόθεση ερευνών, εναντίον ενός άλλου μάνατζερ της Siemens, ο οποίος είναι Έλληνας υπήκοος και οι ελληνικές αρχές εικάζουν ότι έχει διαφύγει στο Μόναχο». Πρόκειται για το ένταλμα σύλληψης κατά του Χρήστου Καραβέλα, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Χρ. Καραβέλας έχει έρθει σε επαφή με δικηγορικό γραφείο του Μονάχου, προκειμένου να συνεργαστεί με την εκεί εισαγγελία που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens στη Γερμανία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι του γερμανικού δικηγορικού γραφείου έχουν ήδη προσεγγίσει τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενημερώνοντάς τον ότι ο κ. Καραβέλας προτίθεται να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη και να δώσει στοιχεία, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από της αρχές.

Εκτός από τα τρία μέλη της οικογένειας Καραβέλα που έχουν ήδη προφυλακιστεί, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να καλέσει ως μάρτυρα και τον 18χρονο γιο του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens.

Εν τω μεταξύ, την εξαίρεση του ανακριτή Ζαγοριανού ζήτησαν με αίτηση τους οι κατηγορούμενοι Σκαρπέλης και Γεωργίου, καταγγέλοντας αντισυγματικές πρακτικές εκ μέρους του. Μάλιστα ο κ. Σκαρπέλης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο καθώς παρουσίασε αρρυθμία κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Πηγή http://www.tanea.gr