Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ



Με δύο κινητά τηλέφωνα φαίνεται ότι κυκλοφορούν πλέον όλο και πιο πολλοί Έλληνες. Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στον πληθυσμό της χώρας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας στις αρχές του περασμένου Απριλίου στο 178,6%!




Πρόκειται για ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση των χωρών της Ε.Ε. ως προς την κατοχή κινητού τηλεφώνου, μετά την Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων- γραμμών που εξυπηρετούσαν και οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (CosmΟΤΕ, Vodafone και Wind) στο τέλος του περασμένου Μαρτίου άγγιξε τα 20 εκατομμύρια (19,58 εκατ. κινητά), όταν ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας βρίσκεται κοντά στα 11 εκατομμύρια.

Μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009 στα δίκτυα και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προστέθηκαν συνολικά 737.772 νέες συνδέσεις. Το μερίδιο αγοράς της CosmΟΤΕ στο σύνολο των συνδέσεων έφτασε για πρώτη φορά το 42,95%, με τη Vodafone να ακολουθεί με 30,16% και τη Wind να είναι στο 26,89%.

Όσο, όμως, αυξάνεται ο αριθμός των κινητών τόσο μειώνεται το ποσό που κατά μέσο όρο δαπανούν οι Έλληνες κάθε μήνα για τη χρήση τους. Το ποσό αυτό κινείται πλέον σε επίπεδα κάτω των 20 ευρώ τον μήνα, όταν περίπου πριν από δύο χρόνια ήταν κοντά στα 30 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ΑRΡU) διαμορφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στα 18,3 ευρώ για την CosmΟΤΕ (από 23,6 ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2008), στα 16,7 ευρώ για τη Vodafone (από 19,8 ευρώ) και στα 14 ευρώ για τη Wind (από 16,8 ευρώ).

Στο μέσο μηνιαίο έσοδο υπολογίζονται όλοι οι πελάτες των εταιρειών, δηλαδή συνδρομητές με συμβόλαιο και κάρτες προπληρωμένου χρόνου. Οι χρήστες των καρτοκινητών τηλεφώνων αντιστοιχούν στα 2/3 των συνολικών συνδέσεων, ενώ σε σχέση με τους συνδρομητές συμβολαίου δαπανούν μικρότερα ποσά για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και όπως είναι φυσικό, μειώνουν τον μέσο μηνιαίο όρο εσόδων των εταιρειών.

Επιμένουν... παραδοσιακά
Παρά την πρωτοφανή εξοικείωση με την κινητή τηλεφωνία, οι Έλληνες εξακολουθούν να επιμένουν... παραδοσιακά, καθώς οι υπηρεσίες τρίτης γενιάς (3G) εμφανίζουν σημαντική υστέρηση στη χώρα μας. Και αυτό, όταν μέσω των νέων κινητών τηλεφώνων «τρίτης γενιάς» (3G) ο χρήστης μπορεί να σερφάρει γρήγορα στο Ίντερνετ, να έχει παντού την ηλεκτρονική αλληλογραφία του, να παρακολουθεί τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά και να βρίσκει σημεία της πόλης που τον ενδιαφέρουν μέσω δορυφορικής πλοήγησης (GΡS).

Πρόκειται για συσκευές που διαθέτουν φωτογραφικές μηχανές αλλά και βιντεοκάμερες με φακούς υψηλής ανάλυσης (άνω των 5 megapixel) και κοστίζουν έως και 700 ευρώ. Όμως, με τις επιδοτήσεις των εταιρειών, το κόστος αυτό πέφτει κάτω από τα 350 ευρώ.

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4520229&ct=3