Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο


Καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση θα έχουν υποχρεωτικά οι συνδρομητές στη χώρα μας. Στο πλαίσιο των αυστηρότερων ελέγχων για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και των εγκληματικών ενεργειών, οι Ελληνες αλλά και οι αλλοδαποί που κατοικούν στη χώρα μας θα καλούνται να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους προκειμένου να έχουν σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας.Το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση άμεσα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι περίπου 13,5 εκατ. συνδρομητές καρτοκινητού θα πρέπει να δηλώσουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό σύνδεσής τους, το ονοματεπώνυμό τους και να προσκομίσουν στοιχεία που το πιστοποιούν, όπως δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ακόμη και… πράσινη κάρτα για τους μετανάστες.

Η μεταβατική περίοδος για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2010. Μετά το τέλος της προθεσμίας, όσες συνδέσεις δεν έχουν αποκτήσει… ταυτότητα θα πρέπει να διακοπούν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Στο κατάστημα των εταιριών τηλεφωνίας, οι υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και θα καταχωρίζουν τα στοιχεία των συνδρομητών, αντιστοιχίζοντας το όνομα με το μοναδικό σειριακό αριθμό που έχει κάθε κάρτα SIM.

Ιδιαίτερα οι αλλοδαποί θα κληθούν να καταθέσουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εκτός από το διαβατήριο, και επιπλέον στοιχεία που θα πιστοποιούν ότι δεν βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Για παράδειγμα, οι ομογενείς θα πρέπει να υποβάλουν φωτοτυπία του ειδικού δελτίου ταυτότητας που κατέχουν, ενώ οι αλλοδαποί τρίτων χωρών θα πρέπει να προσκομίζουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εκτός από το διαβατήριο, φωτοτυπία ενός ή περισσοτέρων εκ των παρακάτω εγγράφων: δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού, ειδικό δελτίο αιτούντος ασύλου, δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού φυγάδα, ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού, πιστοποιητικό μη απέλασης κ.λπ.

Οι Ελληνες και λοιποί κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν να ταυτοποιήσουν το κινητό τους με φωτοτυπία του διαβατηρίου ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Με τη νέα ρύθμιση, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να πωλούν πλέον τα περίπτερα - ψιλικά, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τουριστικών ειδών και λοιπά καταστήματα λιανικού εμπορίου, αλλά μόνο τα δίκτυα πωλήσεων των τριών εταιριών.Η ονομαστικοποίηση καθιστά σχεδόν απαγορευτική τη χρήση κινητού τηλεφώνου από παιδιά που δεν έχουν ταυτότητα. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνδεση θα πρέπει να «χρεωθεί» στο όνομα του γονέα.

Χθες, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αντιδρούν στο μέτρο και τη διαδικασία με την οποία προωθείται η ρύθμιση, ενημερώθηκαν από το γενικό γραμματέα Επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών, κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, για το νομοσχέδιο. Εκπρόσωποι και των τριών παρόχων τόνισαν στον ΕΤ ότι πριν από την ύπαρξη ενός κειμένου νόμου θα έπρεπε να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), της ΑΔΑΕ, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και άλλων αρμόδιων φορέων. Επίσης, υποστηρίζουν ότι θα μειωθούν σημαντικά τα έσοδά τους.

Αριθμοί

13,5 εκατ. εκτιμώνται οι συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας

86,5% των παιδιών ηλικίας 12 - 15 ετών κάνουν καθημερινή χρήση κινητού τηλεφώνου

18,85 εκατ. είναι οι συνολικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας

7 ευρώ είναι το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη καρτοκινητής

20 λεπτά ημερησίως μιλά στο κινητό το 15% των παιδιών ηλικίας έως 15 ετών

1,9% είναι η συνεισφορά της κινητής τηλεφωνίας στο ΑΕΠ

ΧΑΪΚΟΥ ΡΟΗ

Ελεύθερος Τύπος