Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Πολλά τα «ανοιχτά μέτωπα» στην αγορά τηλεπικοινωνιών


Πολλά είναι πλέον τα ανοιχτά μέτωπα στις τηλεπικοινωνίες χωρίς, πάντως, να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν εν τέλει επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Forthnet [FORr.AT] Σχετικά άρθρα , η οποία για πολλοστή φορά βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής μετοχικού σχήματος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει λάβει μη δεσμευτικές προσφορές από διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds).



Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική της ανακοίνωση, οι μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν ληφθεί περιλαμβάνουν ενδεικτικές τιμές ανά μετοχή, οι οποίες είναι τόσο υψηλότερες όσο και χαμηλότερες από τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της 4ης Ιουνίου 2009 (1,64 ευρώ), η δε καλύτερη μέχρι στιγμής τιμή είναι υψηλότερη από εν λόγω τιμή κλεισίματος, αλλά χαμηλότερη κατά 5% - 15% από την τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου (2,57 ευρώ).

Οι εν λόγω μη δεσμευτικές προσφορές και οι ενδεικτικές τιμές βασίζονται σε συγκεκριμένες οικονομικές εκτιμήσεις και τελούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας επιχειρησιακού, οικονομικού και νομικού ελέγχου, της οριστικοποίησης της δομής και του σχήματος για την υλοποίηση της προτεινομένης επένδυσης, καθώς και τη χορήγηση κανονιστικών ή άλλων εγκρίσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας εξετάζει τις προσφορές αυτές, ενώ διευκρινίζεται ότι το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί οι εν λόγω προσφορές δεν σημαίνει ότι θα γίνουν δεκτές, ή ότι θα υποβληθούν δεσμευτικές προτάσεις ούτε ότι εφ' όσον υποβληθούν δεσμευτικές και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι προσφορές αυτές θα γίνουν δεκτές και οι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις θα τελεσφορήσουν.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η Forthnet έχει συνάψει ισχυρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τα παραπάνω αναφερόμενα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που στις προσφορές τους περιλαμβάνουν επίσης τους εμπορικούς λόγους για τους οποίους θα ενδιαφερόταν να επενδύσουν στην εταιρεία αποκτώντας συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο και το πλαίσιο της στρατηγικής τους για αυτήν.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι προφανές είναι το πώς ακόμα μια μετοχική αλλαγή στη Forthnet θα τη βοηθήσει στο να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να πετύχει τους στόχους της.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είναι μόνον τηλεπικοινωνιακή αλλά έχει εξαγοράσει και τη μοναδική δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση με την εμπορική ονομασία Nova, σε μια τιμή διπλάσια της σημερινής χρηματιστηριακής της αξίας στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Δεδομένο δεν είναι επίσης ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των hellas on line και Vodafone όσο και αν φαίνεται πως η κάθε μια από τις δύο, για τους δικούς της λόγους, έχει ανάγκη την άλλη.

Ημερομηνία σταθμός σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι η 29η Ιουνίου όπου έχει οριστεί η γενική συνέλευση της hellas on line με θέμα μεταξύ άλλων την αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος.

Ανοιχτό είναι ακόμη το αν θα υλοποιηθεί πρακτικά η συμφωνία συγχώνευσης της On Telecoms με τις Algonet - Net One, καθώς απαιτείται η καταβολή κεφαλαίων, όπως και αν τελικά η Vivodi θα προσχωρήσει στο σχήμα αυτό.

«Αγκάθι» σε όλες σχεδόν τις προαναφερόμενες περιπτώσεις είναι οι σημαντικές υποχρεώσεις που έχουν όλες οι εταιρείες και που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μετατρέψει τις πιστώτριες τράπεζες σε ουσιαστικό συνομιλητή πέραν από τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr