Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Θύελλα με την αποκάλυψη του επείγοντος τηλεγραφήματος


Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η καθυστερημένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο επείγον τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο, Ν. Δεικτάκη, ο οποίος ενημέρωνε τις ελληνικές αρχές για τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» του τηλεγραφήματος δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το υπουργείο Εξωτερικών και την Ντόρα Μπακογιάννη.



Στο τηλεγράφημα με χαρακτηρισμό «Εξαιρετικώς επείγον - Ακρως απόρρητο» ο πρέσβης, αφού επισημαίνει ότι έχει ενημερωθεί από την Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος της Ουρουγουάης για τις κινήσεις του Καραβέλα, στη συνέχεια ζητά άμεσα οδηγίες.

«Σας παρακαλώ για άμεση ενημέρωση αρμοδίων Αρχών υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία οδηγίες σας για απάντηση προς εδώ υπηρεσία διώξεως για ξεπλύματος χρήματος» τονίζεται στο τηλεγράφημα.

Η ενημέρωση αυτή είχε 22 συνολικά αποδέκτες, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Μαξίμου, ωστόσο η δραματική καθυστέρηση των διαδικασιών είχε ως αποτέλεσμα τη διαφυγή του Καραβέλα.

Η Ντ. Μπακογιάννη εξακολουθεί να επιμένει ότι επρόκειτο για λάθος υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ αφήνει αιχμές για σκόπιμη στοχοποίησή της.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται νέα θύελλα αφού το φιάσκο του υπουργείου Εξωτερικών άλλαξε εν πολλοίς την πορεία της έρευνας και προκάλεσε την καθίζηση του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, εντός της Ν.Δ. υποβόσκει «εμφύλιος» και πολλοί κατηγορούν την Ντ. Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις που αναμένονται:

1. Μεταξύ των κληθέντων να απολογηθούν βρίσκεται και ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος. Θα είναι πιθανότατα και ο πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), Γ. Νέγρης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ που ενεπλάκησαν στη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού, αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore από τις οποίες πέρασαν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

2. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Χρ. Καραβέλα, ο οποίος φέρεται να διαπραγματεύεται με τις γερμανικές αρχές την παράδοσή του. Κάποιες πληροφορίες ότι έχει έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για επιστροφή του στην Ελλάδα διαψεύστηκαν τόσο από τον δικηγόρο του όσο και από τον ίδιο. Σε δηλώσεις στις εφημερίδες «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Real News» o φυγόδικος λέει ότι θέλει να δικαστεί στη Γερμανία.

3. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την επίδοση ή όχι των εγγράφων της δικογραφίας, ειδικά το σκέλος εκείνο που αφορά το C4I αλλά και για το «παραλογιστήριο» της Siemens, όπου αναφέρονται ονόματα πολιτικών που έπαιρναν «δωράκια», ταξίδια στο εξωτερικό και άλλες παροχές.

4. Τέλος, ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με τις δύο κόρες του Καραβέλα οι οποίες μέχρι αύριο πρέπει να βρουν 2 εκατ. ευρώ για να μην προφυλακιστούν. Οι ίδιες δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα αφού έχουν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί, ενώ δεσμεύτηκαν κινητά τηλέφωνα, κινητή και ακίνητη περιουσία και άλλα τιμαλφή.

Πηγή http://www.imerisia.gr