Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται την προσεχή εβδομάδα όσον αφορά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.
Ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός ετοιμάζεται να στείλει 18 νέες κλήσεις για απολογία σε πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπογραφή της σύμβασης για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ.



Από την Παρασκευή, ο ανακριτής κοινοποίησε σε επτά, εισαγγελική διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι απαγορεύσεις να επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα, που θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των ατόμων στα οποία ο ανακριτής θα στείλει κλήσεις, είναι επιχειρηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέθεσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε Ελβετία και Μονακό για να διακινηθεί το "μαύρο χρήμα", ενώ το 2004, κατόπιν εντολής του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ίδρυσαν υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν 1. 750.000 ευρώ.

Τα άτομα που αναμένεται να κληθούν σε απολογία, θα λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας real news o Χρ. Καραβέλας, ξεκαθάρισε ότι διαθέτει στοιχεία ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση: "Αφήστε ήσυχους τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Διαθέτω και θα προσκομίσω σύντομα στοιχεία. Ελπίζω και εύχομαι η δικαστική εξουσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".

Επίσης στην ίδια εφημερίδα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη "πήγε σε άλλη διεύθυνση και από εκεί και πέρα ξεκίνησε διαφορετική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν οι καθυστερήσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν. Τι θα γινόταν δηλαδή αν ήμουν στην Αμερική; Θα περίμεναν να γυρίσω για να μιλήσω στο τηλέφωνο;"

Πηγή http://www.imerisia.gr