Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεπικοινωνίες: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. οι συνδέσεις κινητής


Του Δημήτρη Μαλλά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να αυξάνονται οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν το όριο των 20 εκατομμυρίων! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνοντα στα....



οικονομικά αποτελέσματα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στο τέλος Ιουνίου ανήλθε στα 20.026.370, μία αρκετά υψηλή επίδοση.

Διείσδυση
Με βάση αυτό τον αριθμό συνδέσεων, το ποσοστό της ονομαστικής διείσδυσης στη χώρα μας ανέρχεται στο άκρως εντυπωσιακό 182,65% (λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία καταγραφή του πληθυσμού της Ελλάδας), ποσοστό, το οποίο είναι προφανές πως είναι πλασματικό.

Αφενός γιατί αρκετοί Έλληνες καταναλωτές έχουν δύο ή ακόμη και τρεις συνδέσεις και υπάρχουν και πολλοί μετανάστες με κινητό τηλέφωνο και αφετέρου γιατί υπάρχει ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός συνδέσεων που δεν χρησιμοποιείται αλλά συνεχίζουν να τον μετρούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Wind, η οποία προχώρησε σε ευρεία εκκαθάριση της πελατειακής βάσης της, είδε τον αριθμό των συνδέσεών της να μειώνεται κατά 90.000 κατά το β’ τρίμηνο και να διαμορφώνεται στα 5,176 εκατομμύρια.

Οι άλλες δύο εταιρείες αύξησαν πάντως τις συνδέσεις τους κατά 381.145 η Cosmote και κατά 151.000 η Vodafone. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες, το ποσοστό της πραγματικής διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται σε επίπεδα λίγο κάτω από 90% του πληθυσμού.

Πάντως, μία καλύτερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης όσον αφορά τον αριθμό των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας θα έχουμε το προσεχές καλοκαίρι, οπότε και οι καρτοκινητές συνδέσεις, οι οποίες δεν θα ταυτοποιηθούν, πρόκειται να διακοπούν άμεσα. Τότε, θα φανεί και το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης.

Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, η Cosmote συνεχίζει να ενισχύει τα ποσοστά της με αποτέλεσμα να αγγίζει πλέον το 44%, περίπου μία ποσοστιαία μονάδα πάνω (43,90% έναντι 44,95%) σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η θυγατρική του ΟΤΕ δείχνει να πήρε εξ ολοκλήρου τις απώλειες σε μερίδια της Wind (25,86% έναντι 26,89%) η οποία εκκαθάρισε την πελατειακή βάση της. Από την άλλη, η Vodafone έμεινε σταθερή με ένα μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται περίπου στο 30,2%.

Χρόνος ομιλίας
Εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει μία μικρή αύξηση μεταξύ δευτέρου και πρώτου τριμήνου είναι στα λεπτά ομιλίας, τα οποία ξεπερνούν κατά μέσο όρο ακόμη και τα 200 λεπτά σε κάποιες εταιρείες, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται μία σταθερότητα όσον αφορά το μέσο μηνιαίο κόστος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, οι τάσεις αυτές αναμένεται να συνεχισθούν και στα υπόλοιπα δύο τρίμηνα της τρέχουσας χρονιάς, εκτός και αν υπάρξουν κάποιες δραστικές κινήσεις από τους «παίκτες» του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, κυρίως από Vodafone και Wind που βλέπουν την Cosmote να ενισχύει συνεχώς τη θέση της. Πάντως, το ζητούμενο για όλες τις εταιρείες παραμένει πως θα αυξήσουν τα έσοδα τους και όχι τόσο πως θα διαμορφωθεί ο αριθμός των συνδέσεών τους.

Πηγή Ημερησία