Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΟΤΕ: Το 2010 θα γίνει η μείωση προσωπικού


Μετάθεση για το 2010 παίρνει, όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα της στοχευμένης μείωσης του προσωπικού του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, οι σχετικές μελέτες από τις αρμόδιες διευθύνσεις καταρτίζονται ακόμα, ενώ προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία και με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ.
Το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού συζητήθηκε και χθες κατά τη διάρκεια της

πρώτης συνάντησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη με το νέο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πληροφορίες θέλουν το νέο πρόγραμμα να αφορά το πολύ σε 1.000 άτομα, τα οποία πλησιάζουν στην κανονική συνταξιοδότηση. Στελέχη του Οργανισμού υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι «δεν χρειάζεται να φύγουν 3.000 άτομα από τον ΟΤΕ», ενώ παράλληλα τονίζουν ότι από τον αριθμό των αποχωρήσεων αλλά και τις διαμορφούμενες ανάγκες σε νέες ειδικότητες θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των προσλήψεων που θα γίνουν στον Οργανισμό.

Χωρίς ρύθμιση
Τα ίδια στελέχη μάλιστα εκτιμούν ότι για την εφαρμογή του νέου προγράμματος δεν θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση. Αντιθέτως απαραίτητο είναι να επιτευχθεί συμφωνία με το ΙΚΑ και τα λοιπά Ταμεία, αλλά και με την Ομοσπονδία Εργαζομένων, καθώς, ως φαίνεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα είναι τόσο «γενναιόδωρο» όσο το προηγούμενο.

Σύμφωνοι με τη μείωση του προσωπικού φαίνεται ότι είναι και οι Γερμανοί της Deutsche Telekom δεδομένου ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στη σημαντική μείωση του μισθολογικού κόστους του Οργανισμού, το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 33% των εσόδων, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 18%.

Στο μεταξύ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της παραμονής του κ. Βουρλούμη στο τιμόνι του ΟΤΕ και μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιείται σε λίγες μέρες.

Μ. Λιλιοπούλου

http://www.ethnos.gr/