Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Siemens: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο Δενδρινός




Προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο Διονύσης Δενδρινός.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς και δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στην Παλλήνη με την κατηγορία της συνέργειας σε απάτη κατά συναυτουργία για

την υπόθεση του C4I, κρατείται στη ΓΑΔΑ.
Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να προσφύγει μέσω του συνηγόρου του κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Δενδρινός είχε μεταβιβάσει το σπίτι στα παιδιά του, ενέργεια που θεωρήθηκε από τον Νίκο Ζαγοριανό ως προπαρασκευαστική της διαφυγής του στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να εκδώσει το ένταλμα για τη σύλληψή του το περασμένο Σάββατο.
Ο Διονύσης Δενδρινός, κυπριακής καταγωγής, είχε κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους για το σύστημα C4Ι και είχε κληθεί ως ύποπτος από τον 4ο ειδικό ανακριτή, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των Patriot.
Ο συλληφθείς αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις, ενώ στο υπόμνημα, που είχε καταθέσει όταν εκλήθη ως ύποπτος από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, υποστηρίζει ότι η δική του συμμετοχή στη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας C4I αφορούσε στην υλοποίηση της συμφωνίας, αφού η Siemens είχε αναλάβει υπεργολαβικό ρόλο στην εκτέλεση της σύμβασης από την αμερικανική εταιρεία SAIC.
Ισχυρίζεται ότι η σύμβαση εκτελέστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες με οικονομικούς όρους συμφέροντες για το δημόσιο, ενώ αναφέρει ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι έχει λάβει έμβασμα ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με off shore εταιρίες.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Γιώργος Βούλγαρης, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το σκέλος της υπόθεσης της Siemens που αφορά στα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot -μεταξύ άλλων και σε βάρος του Διονύση Δενδρινού.
Η δίωξη ήταν σε βαθμό κακουργήματος και αφορούσε στα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, καθώς και του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

http://www.hellenicbusiness.gr