Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ένας χρόνος έμεινε για την ταυτοποίηση ανώνυμων συνδρομητών


Eως τον Ιούλιο του 2010 έχουν περιθώριο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να καταχωρήσουν τα στοιχεία 13, 5 εκατ. συνδρομητών ανώνυμων καρτοκινητών τηλεφώνων, εξισώνοντάς τους ουσιαστικά με τους συνδρομητές συμβολαίου.



Τα παραπάνω προβλέπονται στο νομοσχέδιο «ταυτοποίησης των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας» που κατατίθεται πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα στο α΄ θερινό τμήμα της Βουλής για ψήφιση και σκοπό με την ισχύ του νόμου να επιβληθεί άρση της ανωνυμίας των χρηστών καρτοκινητών τηλεφώνων και προσωποποίηση ουσιαστικά κάθε κατόχου και χρήστη υπηρεσίας και εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο προβλέπεται η υποχρέωση του παρόχου κατά τη σύναψη της σύμβασης συνδρομητή να συγκεντρώσει και να αποθηκεύσει έως τις 30 Ιουλίου 2010 τα περιοριστικά οριζόμενα στο ν/σ στοιχεία ταυτότητας του συνδρομητή, είτε ημεδαπού, είτε αλλοδαπού, είτε ακόμη περιστασιακού χρήστη.

Πηγή http://www.mobile-news.gr