Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Τύπος της Πέμπτης


Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens με τις εκατέρωθεν βολές για ευθύνες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς και οι προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 7ης Ιουνίου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.





ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αποθέωση υπό βροχήν. Μούλιασαν οι Θεσσαλονικείς από τη συνεχή νεροποντή, αλλά έμειναν στην πλατεία -με ή χωρίς ομπρέλες- για να ακούσουν τον Καραμανλή".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις κάλπες της Κυριακής για να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη, όπου, παρά τη βροχή, η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρη την Ελλάδα".

Η ΑΥΓΗ: "Τέλειος εξευτελισμός. Καραμανλής και Παπανδρέου αμφισβητούν ο ένας την εντιμότητα του άλλου και στήνουν εικονική σύγκρουση με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και τους αναποφάσιστους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στο απώτατο σημείο ευτελισμού οδήγησαν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την πολιτική ζωή και την πολιτική αντιπαράθεση λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές. Οι βασιλείς του δικομματισμού εμφανίζονται πλέον γυμνοί στα μάτια της κοινής γνώμης, ενώ βαριά τραυματισμένη μένει η Δικαιοσύνη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το βούλωσαν στο ΠΑΣΟΚ για Παπακωνσταντίνου ενώ κάνουν τους ...κινέζους για Τρεπεκλή, Τσουκάτο, Μαντέλη και Σκαρπέλη. Τρέμουν τις αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις που ανέθεσε στη SIEMENS ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens. Στο στόχαστρο μπαίνει πλέον ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από τις ραγδαίες αποκαλύψεις της "Αυριανής" για την εμπλοκή του σε απευθείας ανάθεση του ΟΤΕ στην Siemens βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στο κάδρο της κριτικής που ασκεί η κυβέρνηση τοποθετείται ευθέως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος άφησε σαφή υπονοούμενα για τις προσωπικές σχέσεις του κ. Παπανδρέου με ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Γιώργου Τρεπεκλή".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ιφιγένεια η Ντόρα... Προσπαθούν να της φορτώσουν την ήττα. Μετά τις τελευταίες απογοητευτικές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξιλαστήρια θύματα αναζητούν στη Νέα Δημοκρατία για την επερχόμενη, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές. Στο εσωκομματικό στόχαστρο πολλών έχει τεθεί η υπ. Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που αντιμετωπίζεται από πολλούς ως άλλη "Ιφιγένεια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ευρωεκλογές στη σκιά της Siemens. Ραγδαίες εξελίξεις με προφυλακίσεις και εντάλματα σύλληψης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι τόνοι και η υπόθεση Ζίμενς παραμένει ο πρωταγωνιστής και το βαρόμετρο του πολιτικού κλίματος, το οποίο θυμίζει άλλες εποχές".

ΕΘΝΟΣ: "Επιτέλους απεδόθη... Δικαιοσύνη. Σε αυτό το κορίτσι φόρτωσαν τις αμαρτίες της Siemens".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επέστρεψε οικειοθελώς από το Παρίσι και από χθες τη νύχτα βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η 26χρονη Σαλίνα Καραβέλα, εξιλαστήριο θύμα μιας υπόθεσης που ξεπερνά την ίδια, ζούσα σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα στην Καισαριανή έξω και μακριά από τη δυσωδία του σκανδάλου Siemens. Κι όμως. Αυτή επελέγη για να πληρώσει το τίμημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Πρωθυπουργού να μειώσει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται σε... Ψαλιδοχέρης ο Καραβέλας".


Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να μειώσει την διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά όταν αυτός κτίζει άλλοι γκρεμίζουν και η διαφορά αντί να ελαττώνεται, αυξάνεται. Η περίπτωση Καραβέλα ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την κυβερνητική παράταξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Να απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του με "Ζίμενς". Συνέντευξη Μεϊμαράκη στον "Ελεύθερο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να απαντήσει τι έγινε με τη "Ζίμενς" και τα ποσά που έχει καταγγελθεί ότι έχουν κατατεθεί στο κομματικό του ταμείο ζητεί από το ΠΑΣΟΚ, με τη συνέντευξή του στον "Ε" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης. Ζητεί επίσης από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνείται να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της στην ίδια υπόθεση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δικαστήριο" για τη Siemens οι κάλπες. Εκλογές πόλωσης με... εφορευτική επιτροπή Χριστοφοράκο - Καραβέλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταζητούνται και επισήμως από τις γερμανικές αρχές οι δύο φυγόδικοι. Στον Κορυδαλλό μέσω... νοσοκομείου οι Ηλ. Γεωργίου και Γ. Σκαρπέλης. Νέα στοιχεία για το "χορό" εκατομμυρίων στους λογαριασμούς για τις off-shore της οικογένειας Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Πηγαινοερχόταν στο Μοντεβιδέο ο Καραβέλας μέχρι και τις αρχές Μαΐου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έκθετη, αλλά μένει. Η υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε, λέει, την ευθύνη για... να διορθώσει τα φαινόμενα ολιγωρίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εμπαίζει η κυρία Μπακογιάννη, προβάλλοντας μια προσωπική ερμηνεία περί πολιτικής ευθύνης και των συνεπειών που -δεν- τη συνοδεύουν. Κατακρεουργεί την κοινή λογική. Αρνούμενη να παραιτηθεί, υποστηρίζει ως απολύτως πολιτικά συνεπή θέση την παραμονή της στο υπουργείο επειδή, όπως ισχυρίζεται, μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και θα αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες του. Αυτοκάθαρση. Αυτοαναφορικές προτάσεις που οδηγούν σε αντιφάσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Πλασματικός αριθμός ψηφοφόρων. Αλλαλούμ με τους εκλογικούς καταλόγους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών είναι παράλογο να εμφανίζονται ως εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 9,9 εκατομμύρια. Πολλώ μάλλον αφού στον πληθυσμό των 10,5 εκατομμυρίων περιλαμβάνονται όλοι οι κάτω των 18 ετών, που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Πως δικαιολογείται λοιπόν ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να προσεγγίζη τον συνολικό πληθυσμό, όταν κανονικά δεν θα έπρεπε να υπερβαίνη τα 8,5 εκατομμύρια;"


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πολιτική αρένα στη σκιά της Siemens. Οι Γερμανοί αναζητούν τον Χριστοφοράκο - Νέες προφυλακίσεις με πρωτόγνωρες διαδικασίες".


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επικίνδυνες ατραπούς διολισθαίνει η αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το σκάνδαλο Siemens, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Ρηγίλλης και Ιπποκράτους διατυπώνουν βαρύτατους υπαινιγμούς ακόμη και για δημόσιες και κοινωνικές εμφανίσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, αντιστοίχως".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μπλόκο" από Γεωργίου - Σκαρπέλη. Νέος φραγμός στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές με αφορμή την υπόθεση της Siemens, ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Χθες, προφυλακιστέος κρίθηκε από το Νίκο Ζαγοριανό ο Ηλίας Γεωργίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πραξικόπημα με σφραγίδα Μαξίμου. Ο Αντώναρος προανήγγειλε τις προφυλακίσεις!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε απροκάλυπτη παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο δικαστικό έργο, με ενοχοποίηση προσώπων και προαναγγελία προφυλακίσεων για τη Ζίμενς, οδήγησε χθες ο πανικός που έχει καταλάβει το Μαξίμου μετά τη σκανδαλώδη "απόδραση" Καραβέλα".

Η ΝΙΚΗ: "Στα άκρα η κόντρα για το σκάνδαλο Siemens".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυναμίτισε ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα, ενόψει των ευρωεκλογών, το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος Ευάγγελου Αντώναρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "έδωσε" ονόματα πρώην υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Siemens, προκαλώντας την οργή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που επιμένει να μη δίνει τη δικογραφία στους συνήγορους".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βυθίζεται η "γαλάζια" καραβέλα. Κατά...Ουρουγουάη το όνειρο της Ντόρας για διαδοχή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μαύρο πρόβατο της προεκλογικής περιόδου για τη Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη μεγάλη απόδραση του Χρήστου Καραβέλα, υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens, στην Ουρουγουάη. Η Μπακογιάννη η αδιαμφισβήτητη διάδοχος για πολλούς στη ΝΔ είδε να στραπατσαρίζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις ευρωεκλογές και να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μήνυμα για ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα δέος στα μονοπώλια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί, ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους, πιο αποτελεσματικούς αγώνες."

Η ΧΩΡΑ: "Ποιοι είναι οι φίλοι σας, κύριε Παπανδρέου; Η ΝΔ με αμείλικτα ερωτήματα συγκεκριμενοποιεί εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση της Siemens θέτοντας στο ΠΑΣΟΚ μια σειρά από "καυτά " ερωτήματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγ. Αντώναρος αναφέρθηκε χθες στους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου και στις σχέσεις που είχαν με το ΠΑΣΟΚ, καλώντας παράλληλα την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει απαντήσεις για τη στάση του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Siemens και για τη θητεία του στο ΔΣ του ΟΤΕ".

City Press: "Κολλημένοι με τη Siemens".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν καταγγελίες, μειώνοντας την αξιοπιστία τους. Διπλό πρόβλημα για την υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη από τους χειρισμούς της".

Metro: "Δεν γυρίζει στην Ελλάδα. Αρνείται να επιστρέψει στη χώρα ο Χρ. Καραβέλας, παρά την προφυλάκιση μελών της οικογένειάς του".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη Γερμανία είναι αποφασισμένος να μείνε και να δικαστεί ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας, παρά την προφυλάκιση της συζύγου του και της μεγαλύτερης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens ήρθε σε επαφή με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας Μονάχου, για να συνεργαστεί με τη γερμανική Δικαιοσύνης και να δικαστεί για τυχόν αδικήματα στη Γερμανία αντί για την Ελλάδα".

Metropolis: "Εργοδότες σε αναζήτηση στελεχών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η Κομισιόν αποφασίζει να χρηματοδοτήσει τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας, το 37% των Ελλήνων εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κάλυψη θέσεων που απαιτούν εξειδικευμένες ικανότητες. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Manpower, 1 στους 3 εργοδότες δεν βρίσκει κατάλληλα στελέχη για την επιχείρησή του".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη: Έκκληση για συμμετοχή."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο Κ. Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη: Λέμε "ναι" στη σταθερότητα. "

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έστειλε μήνυμα στα Σκόπια. Υπό βροχή σε γεμάτη Αριστοτέλους η ομιλία Καραμανλή".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Δάνεια στήριξης εργασίας με εγγύηση του Δημοσίου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση έως 90% του Δημοσίου αποκτούν χιλιάδες επιχειρήσεις για δάνεια που θα συνάψουν μέχρι το τέλος του 2010 και υπό τη δέσμευση ότι δεν θα μειώσουν τις θέσεις απασχόλησης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρευστό 3,25 δισ. στην αγορά. Διπλό σχέδιο στήριξης επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άμεση προτεραιότητα θέτει τη στήριξη της απασχόλησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ χθες αποφάσισε να εγκρίνει ειδικό πρόγραμμα του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας , στόχος του οποίου είναι η διευκόλυνση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Επίσης, επισπεύδει τη διάθεση πόρων 1,25 δισ. για τη χρηματοδότηση , σε ποσοστό 100% προγραμμάτων ενίσχυσης ανέργων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φθηνά δάνεια σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περίπου 3.500 νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες περιμένουν από σήμερα να εκταμιευθούν από τις τράπεζες, μετά από ένα δίμηνο σχεδόν που λίμναζαν ως συσσωρευμένες αιτήσεις στον δρόμο μεταξύ τραπεζών και ΤΕΜΠΜΕ".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δάνεια με εγγύηση Δημοσίου και επιδότηση επιτοκίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με επιπλέον πόρους, ύψους 2 δισ. ευρώ θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης, μετά την έγκριση που εξασφάλισε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."

Πηγή: www.athina984.gr