Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΟΤΕ: «Ναυάγιο» -64% για την Γερμανός...


Την ώρα που η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός φαίνεται να έχει προχωρά με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, μετά τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν το καλοκαίρι, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της αλυσίδας καταστημάτων, όπως καταγράφονται στην επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, επιβεβαιώνουν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για σοβαρή οικονομική ζημιά της Cosmote από την επίμαχη εξαγορά.
Όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ομίλου, κατά το 9μηνο του 2008 τα λειτουργικά κέρδη της αλυσίδας έκαναν «βουτιά» 64%, παρά την αύξηση του τζίρου κατά 9%:...



Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί δίωξη κατά των διοικήσεων της Cosmote και της Γερμανός για την υπόθεση της εξαγοράς με το υψηλό τίμημα των 1,3 δισ. ευρώ, καθώς εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι προκλήθηκε ζημία περίπου 80 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ.
Επίσης, ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ασκήθηκε κατά του κ. Πάνου Γερμανού και άλλων τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανός. Η έρευνα για την υπόθεση έγινε από την αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ευσταθία Σπυροπούλου.
Στις 8 Μαρτίου 2008, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψος συνολικού ύψους 660.000 ευρώ σε σειρά προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής Γερμανός στο διάστημα πριν την αγοράσει η Cosmote. Από το ποσόν αυτό, 200 χιλιάδες ευρώ αφορούν στο πρόστιμο που επεβλήθη στον κ. Π. Γερμανό, ενώ πρόστιμο 80 χιλιάδες ευρώ επιβάλλεται και σε χρηματιστηριακή, διότι δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Π. Βουρλούμης, παρά το σάλο που προκλήθηκε από τη δίωξη, δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του στον ΟΤΕ και, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση συνδικαλιστών, λαμβάνει αμοιβή 580.000 ευρώ ετησίως, στην οποία δεν υπολογίζονται οι πρόσθετες αποζημιώσεις και παροχές, όπως και τα κέρδη του από συμμετοχή σε προγράμματα διανομής μετοχών (stock options)...

Πηγή www.sofokleous10.gr