Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ο ΟΤΕ σε νέες περιπέτειες


«Παγωμένες» φαίνεται να είναι οι σημαντικές αποφάσεις του ΟΤΕ για το μέλλον του κάτι που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της για τις Επικοινωνίες.
Γράφει η Τέτη Ηγουμενίδη
Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις του Οργανισμού τόσο για τη μείωση του προσωπικού του, όσο και για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου υποδομών του. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του ΟΤΕ τηρεί στάση αναμονής αποφεύγοντας να εισηγηθεί σχετικά στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της κυβέρνησης. Η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ξεκαθάρισε το τοπίο.
Ο υπουργός αναφορικά με τον ΟΤΕ έκανε λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης «να εξαντλήσει όλες τις πολιτικές, νομικές και οικονομικές δυνατότητες προκειμένου να μην....



αποξενωθεί το ελληνικό δημόσιο από την περιουσία του», ενώ γενικότερα για τις Επικοινωνίες μίλησε για «κάλυψη όλης της Επικράτειας με πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων». Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε περιλάβει στο πρόγραμμά του την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telekom η οποία όπως είναι γνωστό έχει αγοράσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Πέρα από οτιδήποτε άλλο και ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας για την ορθότητα της άποψης αυτής, μια τέτοια εξέλιξη βάζει τον Οργανισμό σε νέες περιπέτειες και αποδεικνύει περίτρανα ότι τελικά παραμένει «ευαίσθητος» στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση «δύσκολο» είναι και το εγχείρημα της μείωσης του προσωπικού του κατά 2.000 άτομα, το οποίο έχουν συμπεριλάβει στα σχέδιά τους για την ελληνική εταιρεία οι Γερμανοί, ενώ ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του δικτύου του «σκοντάφτει» στα σχέδια του δημοσίου για δημιουργία δικτύου οπτικών ινών που θα φθάνει έως τα νοικοκυριά.
Ο ΟΤΕ έχει εκφραστεί με σαφή επιχειρήματα κατά της δημιουργίας του δικτύου που θα φθάνει μέχρι τα κτήρια και η προετοιμασία του αφορά σε δίκτυο που θα φθάσει έως τα αποκαλούμενα καφάο του. Εκτιμάται ότι όλα τα ανοιχτά ζητήματα, με κυρίαρχα τα προαναφερόμενα, θα αποτελέσουν μέρος της συζήτησης με τους Γερμανούς όταν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με τον ΟΤΕ. Προηγουμένως οι προθέσεις της κυβέρνησης πιθανόν να γίνουν ορατές με αλλαγές στα πρόσωπα που πλαισιώνουν το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Με βάση τη συμφωνία ωστόσο η κυβέρνηση είναι σε θέση να αλλάξει μόνον τα πέντε από τα δέκα μέλη του, ενώ για να παραιτηθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης, με βάση τη συμφωνία, χρειάζεται να του ζητηθεί από την Deutsche Telekom.