Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Γερμανός μετά την εξαγορά


Τα οικονομικά αποτελέσματα της Γερμανός μετά την εξαγορά επιβεβαιώνουν πλήρως ότι ήταν αδικαιολόγητα υψηλό το τίμημα, με συνέπεια να υποστεί σοβαρή ζημία η Cosmote. Τα λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2008 είναι αρνητικά: ενώ πέρυσι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η Γερμανός είχε εμφανίσει λειτουργικά κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ, φέτος εμφάνισε ζημίες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Δραματική είναι και η υποχώρηση του περιθωρίου κέρδους προ φόρων , τόκων και αποσβέσεων (EBITDA),που μειώθηκε από....




4% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σε 1% επί των πωλήσεων κατά το πρώτο
τρίμηνο του 2008, δηλαδή συρρικνώθηκε κατά 69,7%.
Απογοητευτικά, σε σχέση με το υπέρογκο τίμημα των 1,3 δισ. ευρώ, ήταν όμως τα αποτελέσματα της Γερμανός και το 2007. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Cosmote, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 45,3% και έφθασαν μόλις στα 14,2 εκατ. ευρώ, από τα 26 εκατ. ευρώ του 2005.
Με βάση τα κέρδη του 2007, η σχέση τιμής εξαγοράς/κερδοφορίας διαμορφώνεται σε 91,4 φορές. Δηλαδή,καλώς εχόντων των πραγμάτων , η Cosmote θα περιμένει σχεδόν 100 χρόνια για να αποσβέσει αυτήν την πώληση αποκλειστικά από τα κέρδη της Γερμανός!
Οι κ. Βουρλούμης και Μαρτιγόπουλος έλεγαν ότι το τίμημα των 1,3 δισ. ευρώ δικαιολογείται επειδή η Γερμανός θα έφερνε σημαντική αύξηση των ταμειακών ροών της Cosmote. Όμως, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της Cosmote όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2007, αλλά αντίθετα μειώθηκαν από τα 744 εκατ. του 2006 στα 722 εκατ. Ούτε και τα κέρδη προ φόρων είχαν καλύτερη εικόνα: μειώθηκαν επίσης από τα 502 εκατ. ευρώ του 2006 στα 482 εκατ. ευρώ το 2007.
Η αρνητική συνεισφορά της Γερμανός στα οικονομικά αποτελέσματα της Cosmote αποκλείει κάθε δυνατότητα ν α επαληθευθεί το αρχικό σενάριο της διοίκησης της Cosmote, ότι δηλαδή θα καλυφθεί στο μέλλον η δαπάνη της εξαγοράς. Οι κ. Βουρλούμης και Μαρτιγόπουλος θα έχουν πολλές εξηγήσεις να δώσουν στη Δικαιοσύνη…

TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=29554&colid=&catid=34...
3