Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

"Αγκάθι" η κινητή σε δύο εκθέσεις για τον ΟΤΕ


Στην επιδείνωση της πορείας της κινητής τηλεφωνίας και τη συνεπακόλουθη πίεση στα έσοδα από τον εν λόγω τομέα συγκλίνουν δύο εκθέσεις διεθνών οίκων για τον ΟΤΕ, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Τόσο η JPMorgan όσο και Deutsche Bank, σε χθεσινά τους reports, προβλέπουν επιδείνωση των επιδόσεων του ΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία κατά το τρίτο τρίμηνο.
Αναλυτικά, η JPMorgan βάζει τον πήχη για τα συνολικά έσοδα του Οργανισμού, κατά το τρίτο τρίμηνο, στα....



1,528 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τα EBITDA στα 563,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 156 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η Deutsche Bank στην έκθεσή της για τον ΟΤΕ διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή-στόχο των 14,50 ευρώ.

Ο οίκος προχώρησε επίσης σε μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις του εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου στις 5 Νοεμβρίου, τοποθετώντας τα συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο στα 1,531 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 571 εκατ. ευρώ, «βλέποντας» για το σύνολο της χρήσης τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,13 ευρώ.

Μία ημέρα νωρίτερα η Citigroup σε αντίστοιχη έκθεση για τον ΟΤΕ σημείωνε ότι η «η μείωση του προσωπικού δεν αναμένεται να είναι στις προτεραιότητες της νεοεκλεγείσας σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, η αναδιάρθρωση θα γίνει, όχι όμως μέχρι και το επόμενο έτος». Συγκεκριμένα, ο οίκος υπογράμμιζε ότι αναμένει μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 1.500 άτομα στη διετία 2010 - 2011, μέσα από στοχευμένα και εθελοντικά προγράμματα αποχωρήσεων. Ο οίκος εκτίμησε, δε, ότι η κατάσταση σε Ρουμανία και Βουλγαρία θα χειροτερεύσει τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Κέρδος 22/10/2009 07:15