Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Σε πορεία σύγκρουσης......για τον Γερμανό


Σε ευθεία μετωπική σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκονται το ΚΚΕ και η κυβέρνηση από την ημέρα της ορκωμοσίας.
Οι κακές τους σχέσεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Η σύγκρουση των δύο κομμάτων τα τελευταία χρόνια είναι ανελέητη. Πρόσωπο αιχμής ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος που καταγγέλλει τα τελευταία χρόνια συχνά το ΚΚΕ για αδιαφάνεια στα οικονομικά του και το εμπλέκει στην υπόθεση Γερμανός. Η Αλέκα Παπαρήγα έχει στείλει επιστολή στον....



Γ. Παπανδρέου για τον Θ. Πάγκαλο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον είχε καλύψει. Παράλληλα το ΚΚΕ στα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. ταύτιζε απολύτως τα δύο μεγάλα κόμματα, ταύτιση που, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, έδινε άλλοθι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Για το λόγο αυτό ο Γ. Παπανδρέου είχε καταγγείλει πρόπερσι την Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή ότι το ΚΚΕ είναι ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς κυβέρνησης.

Η πρώτη μετεκλογική σύγκρουση έγινε πριν από δύο εβδομάδες όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος με την παρουσία στελεχών και ενός βουλευτή του ΚΚΕ επιχείρησαν να αποκλείσουν το υπουργείο Εργασίας γιατί δεν είχαν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις που είχαν πάρει λίγο πριν από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο στα αιτήματά τους. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν τα ΜΑΤ.

Επισήμως η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε διά του ιδίου του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις, όταν είπε πως το ΚΚΕ έχει εξαγγείλει τόσες κινητοποιήσεις μετά τις εκλογές, όσες δεν είχε κάνει στα πέντε χρόνια που κυβερνούσε η Ν.Δ. Ο κ. Παπανδρέου εξωτερίκευσε επί της ουσίας όσα έλεγαν μέχρι τότε κατά του ΚΚΕ ανεπισήμως κυβερνητικά στελέχη. Οτι δηλαδή επί πέντε χρόνια για το ΚΚΕ κυβερνούσε ο δικομματισμός και όχι η Ν.Δ., ενώ μετά την 4η Οκτωβρίου ξέχασαν τον δικομματισμό και τη Ν.Δ. και καταγγέλλουν μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση κορυφώθηκε χθες και προχθές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις υπουργοί, οι Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, έθεσαν θέμα ΚΚΕ στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τη στάση του κόμματος αυτού. Ο κ. Λοβέρδος φέρεται να είπε ότι το ΚΚΕ βλέπει την επιτυχία του ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλό του και προσπαθεί να βαλει εμπόδια. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να σχολίασε ότι δεν είναι η κυβέρνηση που ανοίγει μέτωπο...

Χθες, με αφορμή τις πληροφορίες για τη συζήτηση αυτή, έκαναν δηλώσεις η Αλέκα Παπαρήγα και ο Μάκης Μαΐλης. Η γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 9,89 μίλησε με σκληρά λόγια για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είναι γιάπηδες, έχουν ψυχρό ύφος, φοράνε μάσκα και από γεννησιμιού τους είναι διαπαιδαγωγημένοι στο σύγχρονο πνεύμα μια σκληρής και βάρβαρης πολιτικής, είναι άτεγκτοι, δεν έχουν ευαισθησία. Χαρακτήρισε επίσης την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως αντιλαϊκή. Ο κ. Μαΐλης στην τηλεόραση του 902 υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές αντιδράσεις, φοβάται τους εργαζόμενους, τους οποίους έχει βάλει ως στόχο και γνωρίζει (η κυβέρνηση) ότι οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να έχουν ουσιαστικό στόχο μόνο μέσα από την πολιτική του ΚΚΕ. «Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και προετοιμάζει το έδαφος ότι δήθεν το ΚΚΕ έχει στόχο να ανεβάσει τα ποσοστά του όπως λένε», τόνισε.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, που ρωτήθηκε σχετικά με τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει μέτωπο μόνο με τα προβλήματα του λαού και της χώρας και εναντίον αυτών των προβλημάτων παίρνει μέτρα. *

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=95085