Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή του «Τειρεσία» και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση


Την αλλαγή του «Τειρεσία», ώστε να απεγκλωβιστούν χιλιάδες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν πρόσβαση στις τράπεζες προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Παράλληλα θα ενισχυθούν περαιτέρω οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη βρίσκεται σε επαφή με την Κομισιόν, ώστε να εξασφαλίσει την....



έγκρισή της για «πάγωμα» των δανείων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση.

Σχετικά με τον «Τειρεσία», η αλλαγή αποτελεί θεσμική μεταβολή, η οποία θα έλθει ως αντίβαρο στα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι:

* Η διαγραφή όλων των επιχειρήσεων που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους από παλαιά δάνεια και έχουν καλύψει τις επιταγές τους από το μητρώο «κακοπληρωτών».

* Η διαγραφή από τον «Τειρεσία» όσων περιλαμβάνονται στη λίστα για μικρές οφειλές, κατά πάσα πιθανότητα έως 10.000 ευρώ.

* Ο περιορισμός του χρόνου ποινής, δηλαδή του αποκλεισμού από την τραπεζική χρηματοδότηση ή χορήγηση μπλοκ επιταγών, από τρία σε δύο χρόνια.

* Η επιμήκυνση του χρόνου αναγγελίας στο σύστημα ακάλυπτης επιταγής ή απλήρωτης συναλλαγματικής από οκτώ σε 30 εργάσιμες ημέρες.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1064820&lngDtrID=251