Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Cosmote: «Πράσινο φως» για το deal στη Ρουμανία


Στην τελική ευθεία εισήλθε η εξαγορά της Zapp (Telemobil) από την Cosmote, μετά το «πράσινο φως», το οποίο έδωσε με απόφασή της η αρχή ανταγωνισμού της Ρουμανίας. Η απόφαση βασίστηκε στα στοιχεία, που παρείχαν η ρυθμιστική αρχή της ρουμανικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι ανταγωνιστές τους, ενώ εξετάσθηκαν πιθανά θέματα ανταγωνισμού, που έθεσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής ανταγωνισμού, Μπόγκταν Τσιριτόιου....



η εξαγορά ενισχύει τον ανταγωνισμό τόσο στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας όσο και σε αυτό της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Κινήσεις
Από την άλλη, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την αγορά της κινητής τηλεφωνία, ενώ ανέφερε ότι οι κινήσεις αυτές θα βοηθήσουν την ANCOM να προσφέρει μία ακόμη άδεια για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω ασύρματου δικτύου στη φασματική περιοχή των 450 MHz το 2012. Σύμφωνα με την ANCOM, η άδεια για τη λειτουργία δικτύου 450 MHz που έχει στην κατοχή της η Zapp λήγει τον Μάρτιο του 2012.

Η Cosmote υπέγραψε τη συμφωνία εξαγοράς της Zapp στο τέλος Ιουνίου. Βάσει της συμφωνίας, η Cosmote θα καταβάλλει 61 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τις μετοχές της Zapp, ενώ θα αναλάβει και τις υποχρεώσεις της τελευταίας που ανέρχονται σε 146 εκατ. ευρώ.

Κύριος λόγος της εξαγοράς δεν είναι άλλος από την απόκτηση της άδειας για τη λειτουργία δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς που έχει η Zapp και δεν είχε η Cosmote. Η Zapp έχει ήδη ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών μέσω δικτύου 3ης γενιάς και η εξαγορά της αναμένεται να βοηθήσει την Cosmote να συνεχίσει την επιθετική εμπορική πολιτική της που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των μεριδίων αγοράς της.

Deutsche Telekom
Η ρουμανική αγορά είναι από αυτές που δίνει ιδιαίτερη σημασία ο όμιλος ΟΤΕ, αλλά και η Deutsche Telekom, η οποία δείχνει να βασίζεται στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό προκειμένου να διατηρήσει σε σχετικά καλά επίπεδα τα οικονομικά αποτελέσματά της. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της DT, Ρενέ Ομπερμαν δήλωσε ότι ο γερμανικός όμιλος δεν πρόκειται να αλλάξει τις εκτιμήσεις του για το σύνολο του 2009.

Τον περασμένο Μάιο, η DT υποστήριξε ότι αναμένει από τον ΟΤΕ μία συνεισφορά της τάξεως των 2 δισ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για τους 11 μήνες του 2009 που ενοποιείται ο ελληνικός όμιλος. Χωρίς τον ΟΤΕ, η DT αναμένει μείωση του EBITDA κατά 2%-4% σε σχέση με τα 19,5 δισ. ευρώ του 2008. Επίσης, αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα συνεισφέρει 600 εκατ. ευρώ στην ρευστότητα της εταιρείας που θα φθάσει συνολικά τα 7 δισ. ευρώ.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=19885154