Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Αποζημίωση για καταχρηστική εκμετάλλευση επιχειρήσεων


Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις προσφεύγοντας στην τακτική δικαιοσύνη θα έχουν πλέον επιχειρήσεις που κρίνουν ότι υφίστανται καταχρηστική εκμετάλλευση από άλλες επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν σχέση οικονομικής εξάρτησης.

Η παραπάνω ρύθμιση, που συνιστά και εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία, περιλαμβάνεται στο άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την



αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι με τον υφιστάμενο νόμο η καταχρηστική εκμετάλλευση, από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις, της σχέσης οικονομικής εξάρτησης στην οποία βρίσκεται προς αυτήν ή αυτές μία επιχείρηση, η οποία κατέχει θέση πελάτη ή προμηθευτή θα έπρεπε να αποδειχθεί μέσω της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ από αυτή τη διαδικασία δεν μπορούσε να τύχει και αποζημίωσης ο καταγγέλλων. Τώρα πλέον η καταχρηστική εκμετάλλευση θα υπάγεται στον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού και οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει άρση και παράλειψη της παράβασης και αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημία υποστεί.

Κατά τα άλλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ενίσχυση της κανονιστικής αρμοδιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μείωση των μελών της, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών για όσους παραβιάζουν τον νόμο περί ανταγωνισμού.

Πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_04/07/2009_320963