Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Την κυβέρνησή του συνθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου


Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα ορκιστεί την Τετάρτη. Όπως όλα δείχνουν ο Γ.Παπανδρέου θα καταρτίσει ένα μικρότερο και σφιχτό σχήμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 14:20. Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τού ευχήθηκε καλή δύναμη.
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας:...



«Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ. Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «'Οχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου: «Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

Μικρότερο και σφιχτό υπουργικό σχήμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, συγκριτικά με τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Έτσι, το κυβερνητικό σχήμα του κ. Παπανδρέου θα αριθμεί περίπου 35 άτομα, εκ των οποίων 14 υπουργοί.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναθέσει στον γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση το υπουργείο Εσωτερικών ή το υπουργείο Επικρατείας. Εάν ο κ. Ραγκούσης αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει η Μ.Ξενογιαννακοπούλου.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναμένεται να αναλάβει η Λούκα Κατσέλη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Επίσης, το υπουργείο Απασχόλησης αναμένεται να ανατεθεί στην Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακόμη, αναμένεται να δημιουργηθεί υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει το κομμάτι των Δημοσίων Έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών, πιθανώς και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Για το υπουργείο Υποδομών ακούγεται το όνομα του Δ.Ρέππα.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου δεν αποκλείεται να κρατήσει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας στο πλευρό του ως αναπληρωτή υπουργό τον Δ.Δρούτσα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μελετά να αναθέσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εναλλακτικά μπορεί να προταθεί στον κ. Βενιζέλο η προεδρία της Βουλής.

Το σχήμα συμπληρώνεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- με την Φ.Γεννηματά στο υπουργείο Υγείας, την Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, τον Μ.Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης) ή στο υπουργείο Ενέργειας, για το οποίο υποψήφιος είναι και ο Χρ.Παπουτσής.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος ακούγεται το όνομα του Χρ.Κουβέλη και για τη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναμένεται να προταθεί ο Στ.Λαμπρινίδης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κάθε υπουργείο να έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου, κατά το πρότυπο της Κομισιόν, ενώ θα οριστεί εκπρόσωπος του πρωθυπουργου, θέση που πιθανότατα θα αναλάβει ο Π.Γερουλάνος.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1060538&lngDtrID=244