Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Χορηγία Cosmote: Για παράβαση καθήκοντος!

Μηνυτήριος αναφορά, απ’ τον νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Σπαθή κατά Νομάρχη και Αντινομάρχη
Φως στο τούνελ των "χορηγιών" νια τα "Ελευθέρια 2005" και βεβαίως, της χορηγίας ύψους 18.000 ευρώ της Cosmote που κατατέθηκε σε προσωπικό λογαριασμό υπαλλήλου όπως αποκάλυψαν τον περασμένο Ιούλιο με αποκλειστικό τους ρεπορτάζ τα "Τρικαλινά Νέα" εξακολουθεί να αναζητά ο νομαρχιακός σύμβουλος (και, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου) Γιώργος Σπαθής, καθώς παρά τις μέχρι τώρα ενέργειες του, κανένα αντίγραφο παραστατικών τόσο για τις δαπάνες όσο και για τις χορηγίες των "Ελευθερίων" δεν του έχει επιδοθεί.
Την σχετική αίτηση, την κατέθεσε....



(και μάλιστα, εις διπλούν) μα άκρη, δεν είδε. Ζήτησε εισαγγελική εντολή για να του παραδοθούν τα παραστατικά των δαπανών (και των "χορηγιών) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τα "Ελευθέρια 2005" την οποία και εξασφάλισε, μα και πάλι, ουδέν έγγραφο του επιδόθηκε από τη Νομαρχία.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου συνεπώς, κατέφυγε στον εισαγγελέα, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος κατά του νομάρχη Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννη και του αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού αντινομάρχη Βασ. Μπούρα, ενώ φαίνεται σε κάθε περίπτωση αποφασισμένος να φέρει στο φως κάθε "σκοτεινή" πτυχή του συγκεκριμένου θέματος.

Για παράβαση καθήκοντος
Η μηνυτήριος αναφορά (σ.σ. παρατίθεται ολόκληρη), κατετέθη στις 29 Σεπτεμβρίου: μια βδομάδα πριν τις κάλπες δηλαδή, και με το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών να είναι... φουλαρισμένο! Όπως σ' αυτήν τονίζεται, "η άρνηση των δύο μηνυομένων μέχρι σήμερα να μου χορηγήσουν τα ανωτέρω έγγραφα και η άρνηση τους να συμμορφωθούν στην παραγγελία του κυρίου Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρικάλων συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος" ενώ παράλληλα "η επίμονη άρνηση των ανωτέρω δύο μηνυομένων να χορηγήσουν σε μένα ία ανωτέρω έγγραφα δημιουργεί εύλογες απορίες για τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες των εκδηλώσεων Ελευθέρια 2005 και τις χορηγίες που εδόθησαν από τρίτους στη Νομ. Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για την κάλυψη των δαπανών αυτών".

Να σημειωθεί πως ο νομαρχιακός σύμβουλος (και, πρώην δήμαρχος Τρικκαίων) Γ. Σπαθής δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας μάλιστα "χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος μου από τις πράξεις των μηνυομένων, ποσού 44 Ευρώ"! Λίγο πιο πάνω, ζητά από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στον οποίο και καταθέτει την μηνυτήριο αναφορά "να κληθούν οι ανωτέρω να καταθέσουν σε σας" προκειμένου "να ερευνήσετε την νομιμότητα των ανωτέρω δαπανών και την διάθεση των χορηγιών και σε περίπτωση διαπίστωσης ατασθαλιών στη διαχείριση των ανωτέρω οικονομικών κονδυλίων (χρήματα Νομ. Αυτοδιοίκησης, χορηγίες), παρακαλώ εάν διαπιστωθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, να ασκήσετε ποινική δίωξη".

"Να λάμψει η αλήθεια"
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ένα πράγμα που καθιστά σαφές ο Γ. Σπαθής είναι πως θα κινηθεί προκειμένου "να λάμψει η αλήθεια" (σ.σ. όπως χαρακτηριστικά δήλωνε απαντώντας στις ερωτήσεις μας), ασχέτως του αν θα πρέπει να το κάνει μόνος ή με την παράταξη του: μια "αλήθεια" που δεν αφορά μόνο τις "χορηγίες" και τον τρόπο διαχείρισης τους, μα γενικότερα την διαχείριση των κονδυλίων από τη Νομαρχία, καθώς και την διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως ο πρώην Δήμαρχος είχε ασχοληθεί τόσο με το θέμα ων υπηρετούντων στη διεύθυνση Συγκοινωνιών (όπου, απάντηση, ΔΕΝ πήρε) όσο και με την κατανομή πιστώσεων μέσω ΚΑΠ πριν μερικούς μήνες. Σημειώστε πάντως πως σχετικό θέμα, είχε θέσει και ο νομαρχιακός σύμβουλος Ηλίας Διαμαντής, και μάλιστα, ήταν ο Ηλ. Διαμαντής εκείνος που το είχε αναδείξει.

Θα μιλήσουν για... "προσωπικά δεδομένα";
Αν θα επικαλεστούν θέμα "προσωπικών δεδομένων" και ενώπιον του Εισαγγελέα Νομάρχης και Αντινομάρχης, απομένει να φανεί. Όπως επίσης απομένει να φανεί αν υπάρχον ή όχι επίσημα παραστατικά στη Νομαρχία, κι αν η τελευταία μπορεί να χειρίζεται χρήματα που δεν έρχονται απ' το Δημόσιο μα "είναι χρηματοδοτήσεις ιδιωτών" ΧΩΡΙΣ να τα εμφανίζει έστω στα επίσημα βιβλία της. Και βεβαίως... είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαριστεί τόσο το αν η ενημέρωση της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο επαφίεται στην καλή (ή, στην κακή) διάθεση του Νομάρχη, όσο και το αν ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει το κάθε ευρώ που δαπανά η Νομ. Αρχή ή απλά... διακοσμητικός.



Η Μηνυτήρια αναφορά

ΠΡΟΣ
Τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γεωργίου Σπαθή του Κων/νου, Νομαρχιακού Συμβούλου, κατοίκου Τρικάλων (οδός Ιπποκράτους 4)
ΚΑΤΑ
1. Ηλία Βλαχογιάννη του Γεωργίου κατοίκου Τρικάλων (Νομαρχία Τρικάλων)
2. Βασιλείου Μπούρα του Νικολάου κατοίκου Τρικάλων (Νομαρχία Τρικάλων)
Και παντός άλλου υπευθύνου

Κύριε Εισαγγελέα
Η καθημερινή εφημερίδα των Τρικάλων ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ, στα φύλλα της 30ης Ιουλίου 2009 και 28ης Αυγούστου 2009 δημοσίευσε άρθρα που καταγγέλλουν ότι η εταιρεία C0SM0TE Α.Ε. έδωσε χορηγία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων ύψους 18.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν για τις δαπάνες των εκδηλώσεων της Νομ. Αυτοδιοίκησης Τρικάλων Ελευθέρια 2005, τα οποία κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό υπαλλήλου της Νομ. Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και παρόλο που ζητήθηκαν από την εφημερίδα στοιχεία για το λόγο για τον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα σε προσωπικό λογαριασμό υπαλλήλου και αντίγραφα των αποδείξεων για το πού πήγαν τα χρήματα , η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, εκπροσωπούμενη από των πρώτο και δεύτερο των μηνυομένων (αρμόδιο για τα πολιτιστικά θέματα), δεν έδωσε απάντηση ούτε αντίγραφα των σχετικών Παραστατικών για το πού δαπανήθηκαν τα χρήματα αυτά. Βλέπετε δημοσιεύματα εφημερίδας ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ (ΣΧΕΤ.1,2)

Εζήτησα κατ' επανάληψη τόσο προφορικά όσο και με έγγραφες αιτήσεις μου, από τον πρώτο μηνυόμενο, ο οποίος είναι Νομάρχης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και από τον δεύτερο μηνυόμενο, ο οποίος είναι ο αρμόδιος Αντινομάρχης. Προϊστάμενος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομ. Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, αντίγραφα όλων των δαπανών που πραγματοποίησε η Νομ. Αυτοδιοίκηση 4 Τρικάλων για τις εκδηλώσεις του εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης των Τρικάλων από τον Οθωμανικό ζυγό , τον μήνα Αύγουστο 2005, καθώς και αντίγραφα των χορηγιών που εδόθησαν από ιδιώτες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων με σκοπό να διατεθούν οι χορηγός για την πληρωμή δαπανών του ανωτέρω εορτασμού.
Παρά τις κατ 'επανάληψη οχλήσεις μου προ; τους ανωτέρω δύο μηνυομένους, αρνήθηκαν εντελώς αδικαιολόγητα να μου χορηγήσουν τα ανωτέρω αντίγραφα που εζήτησα αλλά αρνήθηκαν και να μου απαντήσουν για ποιο λόγο αρνούνται να μου χορηγήσουν τα ανωτέρω έγγραφα.

Αναγκάσθηκα να προσφύγω με αίτηση μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρικάλων και εξεδόθη η υπ'αριθμ.πρωτ. 2060/23-9-2009 εισαγγελική παραγγελία με την οποία παραγγέλθηκε η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων. Η ανωτέρω παραγγελία του κ. Εισαγγελέα επεδόθη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, με την πρόσκληση να χορηγήσουν σε μένα τα ανωτέρω έγγραφα, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ.4 εδ.β του Ν. 1756/1988, όπως αποδεικνύεται από την υπ' αριθμ. 7475-Γ723-9-2Θ09 έκθεση επίδοσης της δικ. επιμελήτριας Τρικάλων Γεωργίας Τσουλάκη (ΣΧΕΤ.3). Για τη χορήγηση» των αιτούμενων εγγράφων έχω άμεσο έννομο συμφέρον διότι είμαι Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και έχω υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Νομού Τρικάλων που με εξέλεξαν στη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου να ελέγξω τις δαπάνες που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων στις εκδηλώσεις Ελευθέρια 2005, καθώς και ας σχετικές χορηγίες των ανωτέρω εκδηλώσεων και τον τρόπο που δαπανήθηκαν οι ανωτέρω χορηγίες.

Επειδή η άρνηση των δύο μηνυομένων μέχρι σήμερα να μου χορηγήσουν τα ανωτέρω έγγραφα και η άρνηση τους να συμμορφωθούν στην παραγγελία του κυρίου Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρικάλων συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (αρθ.259 Π.Κ.).
Επειδή η επίμονη άρνηση των ανωτέρω δύο μηνυομένων να χορηγήσουν σε μένα τα ανωτέρω έγγραφα δημιουργεί εύλογες απορίες για τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες των εκδηλώσεων Ελευθέρια 2005 και τις χορηγίες που εδόθησαν από τρίτους στη Νομ. Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για την κάλυψη των δαπανών αυτών, για τους ανωτέρω λόγους παρακαλώ να κληθούν οι ανωτέρω να καταθέσουν σε σας κύριε Εισαγγελέα τα ανωτέρω έγγραφα, προκειμένου να ερευνήσετε την νομιμότητα των ανωτέρω δαπανών και -τη διάθεση των χορηγιών και σε περίπτωση διαπίστωσης ατασθαλιών στη διαχείριση των ανωτέρω οικονομικών κονδυλίων (χρήματα Νομ. Αυτοδιοίκησης, χορηγίες ), παρακαλώ εάν διαπιστωθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, να ασκήσετε ποινική δίωξη.
Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος των μηνυομένων για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος μου από τις πράξεις των μηνυομένων, ποσού 44 Ευρώ και παρακαλώ να μου χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσης. Μάρτυρες προτείνω τους:
1. Ευάγγελος Αγγελάκης του Αλεξάνδρου, κάτοικος Τρικάλων, οδός Ανδρούτσου 1.
2. Ηλίας Διαμαντής του Παναγιώτη, κάτοικος Τρικάλων, οδός Τερψιχόρης 2.

Τρίκαλα 28-9-2009

ΜΕ ΤΙΜΗ Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ


ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ Ι.Δ. ΣΑΜΠΑΝΙΚΟΣ