Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ωρα της αλήθειας για Cosmote-Γερμανό


Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πολυσυζητημένη –και «χρυσοπληρωμένη»…- εξαγορά της Γερμανός από τον όμιλο του ΟΤΕ, η Δικαιοσύνη επιταχύνει την κύρια ανάκριση, εξετάζοντας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του “Sofokleous.gr”, μάρτυρες κατηγορίας από τον κύκλο των βουλευτών.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πολυσυζητημένη –και «χρυσοπληρωμένη»…- εξαγορά της Γερμανός από τον όμιλο του ΟΤΕ, η Δικαιοσύνη επιταχύνει την κύρια ανάκριση, εξετάζοντας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του “Sofokleous.gr”, μάρτυρες κατηγορίας από τον κύκλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν συνυπογράψει τη σχετική μηνυτήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί

σύντομα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την ανωμοτί εξέταση των κ.κ. Βουρλούμη και Μαρτιγόπουλου, που χειρίσθηκαν το deal από πλευράς ΟΤΕ-Cosmote, καθώς και του κ. Πάνου Γερμανού, ενώ δεν αποκλείεται να εξεταστούν και χρηματιστηριακά στελέχη, όπως και πρόσωπα του κύκλου του κ. Γερμανού, για τη συμμετοχή τους σε χρηματιστηριακές πράξεις χειραγώγησης της μετοχής της Γερμανός, που είχαν προηγηθεί των ανακοινώσεων για την εξαγορά.

Η επιτάχυνση της ανάκρισης έχει προκαλέσει ανησυχία στους κόλπους της Γερμανός, η οποία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ετοιμάζει επικοινωνιακή «αντεπίθεση», προχωρώντας στην παρούσα φάση σε επιλεκτικές, κατ’ ιδίαν ενημερώσεις δημοσιογράφων. Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και των Γερμανών μετόχων, σε περίπτωση παραπομπής του κ. Βουρλούμη στο ακροατήριο.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη τονίζουν, ότι προς το παρόν η κυβέρνηση καλύπτει με την εμπιστοσύνη της τον κ. Βουρλούμη. Αυτή η εμπιστοσύνη, όμως, έχει τα όριά της, ιδιαίτερα στην παρούσα, πολιτικά «πονηρή» συγκυρία: αν ο κ. Βουρλούμης παραπεμφθεί στο ακροατήριο, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η απομάκρυνσή του από το μέγαρο του ΟΤΕ.

Ως γνωστόν, η «υπόθεση Γερμανός» είναι ένα από τις σοβαρότερες που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την ποινική Δικαιοσύνη. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών, Ευσταθία Σπυροπούλου και αφορά πέντε κακουργήματα: απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα απογοητευτικά αποτελέσματα της αλυσίδας καταστημάτων, όπως κατεγράφησαν και στην τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ΟΤΕ (για το 9μηνο του 2008) φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, για σοβαρή οικονομική ζημιά της Cosmote από την επίμαχη εξαγορά.

Κατά το 9μηνο του 2008, τα λειτουργικά κέρδη της αλυσίδας έκαναν «βουτιά» 64% , παρά την αύξηση του τζίρου κατά 9%. Έτσι, η Cosmote φαίνεται ότι έχει πληρώσει το 2006 1,3 «ζεστά» δις. ευρώ, για να απολαμβάνει σήμερα κέρδη μερικών εκατομμυρίων ευρώ από την ακριβοπληρωμένη αλυσίδα κινητής τηλεφωνίας.

Η διοικητική ομάδα του ΟΤΕ, υπό τον κ. Π. Βουρλούμη, ισχυρίζεται ότι το τίμημα είναι δικαιολογημένο λόγω των έμμεσων θετικών επιπτώσεων από την εξαγορά (αύξηση τζίρου και cash flow της Cosmote). Όμως, δεν έχει εξηγήσει γιατί έπρεπε να χρυσοπληρωθεί αυτή η έμμεση θετική επίπτωση, αφού η Cosmote τον καιρό της εξαγοράς φαινόταν ότι θα ήταν μοναδικός «πελάτης» της Γερμανός, δεδομένου ότι ήδη οι άλλες δύο μεγάλες εταιρείες του κλάδου ανέπτυσσαν ιδιόκτητα δίκτυα και ήταν έτοιμες να σταματήσουν τη συνεργασία με την Γερμανός.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, πώς θα εξηγήσουν τα στελέχη του ΟΤΕ στις εισαγγελικές αρχές γιατί δεν επιδίωξαν να εξασφαλίσουν τα ίδια οφέλη για τον Οργανισμό με μια απλή συμφωνία εμπορικής συνεργασίας με την Γερμανός, για την οποία ο ΟΤΕ θα ήταν σε θέση να επιβάλει τους δικούς του όρους, αλλά προτίμησαν να δαπανήσουν ένα κολοσσιαίο ποσό για την εξαγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Sofokleous10.gr”, που δεν έχει καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν, η προηγούμενη εμπορική διευθύντρια του ΟΤΕ Σ. Έβανς είχε καταλήξει σε συμφωνία εμπορικής συνεργασίας, που θα καθιστούσε περιττή την εξαγορά, πριν αυτή ανακοινωθεί. Στην παρούσα φάση, η διερεύνηση της βασιμότητας των πληροφοριών συνεχίζεται και ενδεχομένως θα ήταν σκόπιμο να τις σχολιάσει επίσημα η διοίκηση του Οργανισμού…


http://www.trikalanews.gr/article/38/