Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Οι αγορές επιδοκιμάζουν την αυτοδυναμία με τη μείωση του spread στα κρατικά ομόλογα


«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνουν οι αγορές στη νέα κυβέρνηση με τη μείωση της διαφοράς απόδοσης (επιτοκίου) μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών κρατικών ομολόγων, καθώς η επίτευξη της αυτοδυναμίας βάζει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.
Το κόστος του κρατικού δανεισμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στην οικονομία, καθώς φέτος υπολογίζεται ότι θα δοθούν για τοκοχρεωλύσια 12 δισ. ευρώ περίπου.
Η οικονομική πολιτική που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πορεία εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, θα κριθεί (και) στις αγορές, καθώς οι...


δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου απαιτούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού καθώς και του υπέρογκου κρατικού χρέους.

Το πρωί της Δευτέρας, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο είχε υποχωρήσει κατά 5 μονάδες βάσης έναντι της περασμένης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε στις 134 μονάδες βάσης (1,34%), από 139 (1,39%) στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ο παράγοντας της αβεβαιότητας από την μη επίτευξη αυτοδυναμίας εξαλείφθηκε, εξού και η συρρίκνωση», είπε στο Reuters διαπραγματευτής ομολόγων σε ελληνική τράπεζα.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η διαφορά είχε εκτιναχθεί στο 1,48%.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009, το spread των ελληνικών ομολόγων ήταν το υψηλότερο στην ευρωζώνη, ξεπερνώντας τις 300 μονάδες βάσης (3%).

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1060503&lngDtrID=251