Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση των εργαζομένων σε WIND και VODAFONE



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μετά από 16 χρόνια παρουσίας των ιδιωτικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, οι εργαζόμενοι σε αυτές και μέσω των επιχειρησιακών σωματείων μας θέλουμε να μιλήσουμε για την διαμόρφωση των εργασιακών μας σχέσεων και για τα τρέχοντα προβλήματά μας, που εξελίσσονται σε...



αρκετά σοβαρά το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρία Wind πρωτοστατεί σχεδόν καθημερινά το τελευταίο δίμηνο στις οικονομικές σελίδες των περισσοτέρων ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν να κάνουν με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας αλλά και με την εξεύρεση χρημάτων για την αποπληρωμή τόκων 67 εκ. Ευρώ μέσα στον Οκτώβρη.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Wind το ίδιο διάστημα βιώνουμε με τον δικό μας τρόπο την διάθεση της διοίκησης της εταιρίας, και με δικαιολογία όλα τα παραπάνω να κάνει ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές μας σχέσεις.

Έχει ήδη από αρχές του έτους περικόψει σε σημαντικό βαθμό τις αποδοχές μας, περικόπτοντας διατακτικές τροφής οι οποίες δίνονταν ανελλιπώς για 6 χρόνια και ήταν ένα σημαντικό βοήθημα για όλους μας, ιδιαίτερα στις χαμηλόμισθες κατηγορίες.

Το τελευταίο μήνα και με τον ερχομό του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου έρχεται να περικόψει και θέσεις εργασίας σε όλες τις βαθμίδες. Εργαζόμενους με πολλά χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν την εταιρία, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά για να πωληθεί η εταιρία το 2006 και να εισπράξουν τα παχυλά μπόνους τα golden boys μας και πάνω στους οποίους έχει επενδύσει η ίδια με εκπαιδευτικά προγράμματα, παροχή μεταπτυχιακών σπουδών κ.α..

Αντίθετα, αδιαφορεί για τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται εδώ και εκεί, αλλά και για τις προτάσεις των εργαζομένων για περιορισμό των λειτουργικών εξόδων.

Οι εργαζόμενοι στην Vodafone με τον ερχομό του νέου διευθύνοντα συμβούλου την προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε την ίδια αποσταθεροποίηση στις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζόμενους στην Wind. Αποσταθεροποίηση η οποία συνεχίζεται μετά την συμμετοχή της εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της HOL.

Για όλα αυτά, αλλά και για πολλά περισσότερα σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε από κοινού και εφ' όλης της ύλης τα Πανελλήνια Σωματεία Εργαζομένων στην Wind και την Vodafone την Τρίτη 13/10/09 στις 18:00 στο Ε.Κ.Α στον 6ο όροφο στην αίθουσα ΔΣ .


Πίσω από τις λαμπερές ταμπέλες και τις γκλάμουρους τελετές των διάσημων εταιριών κρύβεται η φωνή των εργαζομένων. Σας καλούμε να την ακούσετε.

Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη Το Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη το Σωματείο εργαζομένων στην Wind έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE
www.pasetim.com & www.pasevodafone.gr