Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συνέλευση... εξορίστων στον ΟΤΕ


Στο... πεζοδρόμιο επί της Λεωφ. Κηφισίας πραγματοποιήθηκε (!;) πριν από λίγο η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ. Εντάσεις προκάλεσε η παρουσία ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν περιορισμένης έκτασης αψιμαχίες.



Από το πρωί εργαζόμενοι στον οργανισμό πραγματοποιούσαν κατάληψη στο διοικητικό μέγαρο, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε οποιονδήποτε, περιλαμβανομένων και των μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΟΤΕ επιχείρησε να διασπάσει τον κλοιό των εργαζομένων επιστρατεύοντας και εισαγγελέα, ωστόσο τελικά προκρίθηκε η λύση της πραγματοποίησης της συνέλευσης επί του πεζοδρομίου.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση ανέφεραν στο enet.gr πως η συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός από το πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options plan), το οποίο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και έγκριση σε επαναληπτική συνέλευση. Επίσης, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση του 2008, ενώ ανανεώθηκε η θητεία του Παν. Βουρλούμη στις δύο θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ.

Εγκρίθηκαν επίσης οι αμοιβές του Παν. Βουρλούμη, που για το 2008 ανήλθαν σε 525.000 ευρώ καθαρά (το άθροισμα της κανονικής αμοιβής για το 2008 και του ειδικού μπόνους για τη χρήση του 2007), ενώ για το 2009 η εισήγηση προς τους μετόχους πρότεινε να "παγώσουν" οι μηνιαίες αποδοχές του στα 25.000 ευρώ καθαρά (με υπολογισμό σε 14μηνη βάση) και να του καταβληθεί ειδικό μπόνους 175.000 ευρώ για τη χρήση του 2008.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=57181