Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Cosmote: Στην τελική ευθεία η εξαγορά της Zapp


Του Λεωνίδα Λιάμη

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ολοκλήρωση και του τυπικού μέρους στη συμφωνία για την εξαγορά της ρουμανικής εταιρείας Telemobil (Zapp), από την Cosmote Romania, κάτι που αναμένεται να συντελεστεί εντός του Οκτωβρίου.
Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη έχουν, ήδη, «δώσει τα χέρια» από το τέλος Ιουνίου του 2009, επισφραγίζοντας το ουσιαστικό κομμάτι του deal των 207 εκ. ευρώ, αλλά....



εξακολουθεί να εκκρεμεί η έγκριση από την ρουμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να κλείσει το θέμα και τυπικά.

Πληροφορίες από Αθήνα και Βουκουρέστι συγκλίνουν στην άποψη ότι η συμφωνία θα προχωρήσει χωρίς εμπλοκές, καθώς το σωρευτικό ποσοστό και των δύο εταιρειών κυμαίνεται στο περίπου 20% της τοπικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Πριν, ωστόσο, η Cosmote Romania αρχίσει να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στη Zapp, θα απαιτηθεί, όπως τονίζεται, ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιων μηνών (ίσως να εκταθεί έως και το πρώτο μισό του 2010), για να συντελεστεί η πλήρης ενσωμάτωση και λειτουργία της με τους όρους και τη φιλοσοφία του ομίλου της Cosmote.

Επωνυμία
Το πιο πιθανό είναι δε, ότι με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα αλλάξει κι η επωνυμία της εξαγορασθείσας εταιρείας, κάτι που, μάλιστα, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους επιτελείς της. Μολονότι, πάντως, πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο, σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της Zapp, το αναπτυξιακό πλάνο της επιχείρησης δεν έχει «παγώσει».

Αντιθέτως, πριν περίπου ένα μήνα η εταιρεία άρχισε να παρέχει αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στο Βουκουρέστι, με τη νέα υπηρεσία να δίνει δυνατότητα στο χρήστη, μέσω δικτύου 3G, να μεταφέρει δεδομένα διαδικτύου σε ταχύτητες 21,6 Mbps για download και 5,8 Mbps για upload. Επιπρόσθετα, η Zapp συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο 3G σε όλη τη ρουμανική επικράτεια και αναμένεται εντός Οκτωβρίου να καλύπτει 63 πόλεις.

Η άδεια 3G είναι άλλωστε ο βασικός λόγος για τον οποίο η Cosmote Romania αποφάσισε να πληρώσει συνολικό τίμημα 207 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 146 εκ. ευρώ αφορούν υποχρεώσεις, για να εξαγοράσει τη Zapp.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=17477258