Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Hellas On Line & Vodafone ... χτυπoύν ΟΤΕ & Cosmote


Mε τα απανωτά προβλήματα εξυπηρέτησης που εμφανίζει ο ΟΤΕ στο internet το οποίο είναι προϊόν αιχμής και συνδεδεμένο με την ατομική ανάπτυξη, είναι πολύ πιθανό το δίδυμο Hellas On Line & Vodafone, να αποτελέσουν τον άλλο πόλο, εάν αποδειχτούν σοβαροί επαγγελματίες. Σήμερα όλες σχεδόν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες κανονικά θα έρπε να εισπράττουν τα μισά λεφτά από τους πελάτες, αφού σχεδόν καθημερινά, σε ότι αφορά το internet, τις μισές ώρες της μέρας ή θα είναι πεσμένο με τεχνικά προβλήματα, είτε θα ...σέρνεται.

Στον «αστερισμό» των στρατηγικών συνεργασιών και των συγχωνεύσεων έχει εισέλθει για τα καλά πλέον ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Μετά την πρόσφατη συμφωνία συγχώνευσης της Οn Τelecoms

με τη Vivodi, χθες επισημοποιήθηκε η δημιουργία ενός νέου ισχυρού τηλεπικοινωνιακού πόλου από τη Vodafone και την Ηellas Οn Line (ΗΟL).

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΗΟL ενέκρινε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με τη Vodafone, η οποία θα έχει δύο σκέλη. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΟL κ. Αντώνη Κεραστάρη, το πρώτο σκέλος αφορά τη μετοχική συμφωνία, βάσει της οποίας η Vodafone αποκτά πλέον το 18,5% της ΗΟL. Το δεύτερο σκέλος, όπως εξήγησε ο ίδιος, αφορά την εμπορική συνεργασία των δύο εταιρειών, που πολύ σύντομα θα λανσάρουν από κοινού στην αγορά ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών σταθερής-κινητής τηλεφωνίας και γρήγορου Ίντερνετ. Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες θα παρέχουν αυτού του είδους προϊόντα σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες.

Βάσει της συμφωνίας, η Vodafone θα γίνει virtual πάροχος σταθερής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας το δίκτυο της ΗΟL, το οποίο ήδη αριθμεί περίπου 3.800 χλμ. οπτικών ινών. Ήδη, συμφωνήθηκε η Vodafone να εισφέρει στη ΗΟL ολόκληρο τον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών που σήμερα διαθέτει, η λογιστική αξία του οποίου ανέρχεται στα 41,06 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΟL κατά 12,94 εκατ. ευρώ και θα δοθούν στη Vodafone συνολικά 28.775.838 μετοχές. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο της ΗΟL θα ανέρχεται σε 69,99 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες κινήσεις στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει κι άλλους τηλεπικοινωνιακούς πόλους- «αντίβαρα» στον ΟΤΕ. Ο μεγαλύτερος από αυτούς προέκυψε μετά τη μετοχική συνεργασία Wind- Τellas. Ωστόσο, σήμερα οι μέτοχοι του ομίλου Wind αναζητούν νέο στρατηγικό επενδυτή, προκειμένου να διευθετήσουν τις πιεστικές οικονομικές εκκρεμότητες του Ομίλου.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/19645.html