Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Έκτακτο δελτίο καιρού, 6 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία‏...


Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας. Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με αναφορά από ανταποκριτή του Xalazi.gr στα Ιωάννινα, επικρατεί ισχυρός Βορειοανατολικός άνεμος, ενώ χιονοθύελλες σημειώνονται στην Πίνδο από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τις πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με 800 μέτρα υψόμετρο. Δύσκολα τα πράματα στο πέρασμα της Κατάρας, καθώς λόγω της έντονης χιονοπτώσεις, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.
Και στην υπόλοιπη χώρα όμως, τα πράματα είναι δύσκολα. Με τη χρήση...Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας. Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με αναφορά από ανταποκριτή του Xalazi.gr στα Ιωάννινα, επικρατεί ισχυρός Βορειοανατολικός άνεμος, ενώ χιονοθύελλες σημειώνονται στην Πίνδο από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τις πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με 800 μέτρα υψόμετρο. Δύσκολα τα πράματα στο πέρασμα της Κατάρας, καθώς λόγω της έντονης χιονοπτώσεις, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.
Και στην υπόλοιπη χώρα όμως, τα πράματα είναι δύσκολα. Με τη χρήση...

αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται: στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από το 35ο (Ελάτη) έως το 75ο χιλιόμετρο (Γέφυρα Αξιού), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας από το 24ο χιλιόμετρο (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από το 63ο χιλιόμετρο (Παναγιά) έως το 76ο χιλιόμετρο (Κατάρα).
Η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού στις παραπάνω περιοχές φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά! Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά χωριά του Ν. Καρδίτσας. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (19ο έως 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (19ο έως 35ο χιλιόμετρο), Καρδίτσας - Νεοχωρίου- Καρύτσας (από 21ο χιλιόμετρο) και Καρδίτσας - Καλλιθήρου- Μούχας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (από 26ο χιλιόμετρο). Η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατοστά.
Εντωμεταξύ, δύο άτομα αναζητούνται στην Ευξεινούπολη της Μαγνησίας και άλλα τέσσερα στην Φλώρινα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Στην Μαγνησία, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθούν οι δύο άντρες, βοσκοί, που προσπάθησαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, να περάσουν απέναντι από ένα ποτάμι της περιοχής. Οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς από χθες το βράδυ. Εντωμεταξύ, μέχρι αυτή την ώρα, η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.
Δυστυχώς αυξάνονται τα προβλήματα στην περιοχή του Βόλου, όπου νωρίτερα στο ηχητικό δελτίο μας, είχαμε συνομιλία με τον αντιδήμαρχο Βόλου, κ. Τσαμπινό Χρήστο. Τα νεώτερα από το Βόλο είναι πως έχουμε δύο αγνοούμενους στον Αλμυρό, τεράστιες πλημμύρες στα Κανάλια – Κερασιά - Κάρλα. Εντωμεταξύ, κομμένος είναι ο δρόμος Βόλου – Αγριάς, ενώ η περιοχή της Αγριάς έχει πλημμυρίσει. Επίσης στο όριο τους βρίσκονται οι χείμαρροι του Βόλου και κινδυνεύουν να υπερχειλίσουν. Την ίδια ώρα στην Φλώρινα, πυροσβέστες και άνδρες της αστυνομίας με ένα ερπυστριοφόρο όχημα, βρίσκεται στην περιοχή και αναζητά τα ίχνη τεσσάρων ατόμων, αλβανικής καταγωγής, που σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκαν στα χιόνια και αναζητούνται από το πρωί.
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται από τις επόμενες ώρες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες, που αχτυπήσουν από το βράδυ και την Αθήνα, με τα αφινόμενα να είναι έντονα κατά τηη διάρκεια της νύχτας. Επιδείνωση όμως παρουσίασε ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, καθώς ξέσπασαν θυελλώδεις άνεμοι, έντονες βροχές, καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές περιοχές. Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, αρκετά έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και πλημμυρισμένοι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, είναι Τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται από αργά χθες το βράδυ, από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Οι ριπές του ΒΑ ανέμου που κατεγράφησαν είναι:74χλμ/ω στο κέντρο, 86,9χλμ/ω και στην Κάτω Πυλαία, 78,9χλμ/ω.
Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκοψαν κορμούς δέντρων στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Στις 01:30 τα ξημερώματα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων στις περιοχές της Τούμπας και της Καλαμαριάς. Στο μεταξύ, η επαρχιακή οδός από Ρεντίνα προς Βόλβη είναι κλειστή, καθώς στο οδόστρωμα έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται, μέσω της Εγνατίας Οδού. Το ίδιο συμβαίνει και με την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων σήμερα το πρωί να διεξάγεται με πολλά προβλήματα Το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης προειδοποιεί για την επικράτηση ισχυρών ανέμων έντασης 8 και 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό Κόλπο.
Σε ό,τι αφορά τους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα, αυτοί είναι ανοιχτοί. Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται κανονικά προς τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλάν), το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, τόσο από τη Βέροια όσο και από τη Νάουσα και τα «3-5» Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και τα οχήματα που κινούνται από το 20ο έως το 25ο χλμ της Άρνισας προς το χιονοδρομικό κέντρο, όπου το ύψος του χιονιού φτάνει τα 5 εκατοστά.