Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ψάχνονται.....


Τον... δρόμο τους σε δύσβατο περιβάλλον ψάχνουν οι βουλευτές της Ν.Δ., ενώ οι κυβερνητικοί, αξιοποιώντας και την πρωθυπουργική προτροπή, πασχίζουν να κατακτήσουν ουσιαστικότερο ρόλο, με παρεμβάσεις στα νομοσχέδια αλλά και την υπενθύμιση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.



Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το πεδίο δράσης ήταν και χθες ευρύ. Τόσο το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ΑΣΕΠ και των αξιοκρατικών προσλήψεων στο Δημόσιο όσο και εκείνα των υπουργών, Γ. Παπακωνσταντίνου για την αναμόρφωση της αμαρτωλής Στατιστικής Υπηρεσίας και Χ. Καστανίδη, για την αποζημίωση των θυμάτων βίας και την αποσυμφόρηση των φυλακών, έδωσαν πολλές ευκαιρίες να ακουστεί η φωνή τους. Ο Σ. Βαλυράκης όμως έπαιξε στο γήπεδο διερεύνησης του σκανδάλου της Ζίμενς, ζητώντας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Μ. Παπαϊωάννου άμεση δράση. Βέβαια, «παραβιάζει ανοικτές θύρες», αλλά και η υπενθύμιση δεν βλάπτει. Η κοινοβουλευτική ομάδα θα προχωρήσει σύντομα τις διαδικασίες. Και όχι μόνο για τη Ζίμενς. Σε προτεραιότητα βρίσκεται και το σκάνδαλο των ομολόγων, ενώ έπονται Βατοπέδι, Γερμανός. Εκεί που η ατμόσφαιρα εμφανίζεται ομιχλώδης είναι στη Ν.Δ. Ο Αντ. Σαμαράς δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να διαφυλάξει το προφίλ αρχηγού που επιδιώκει τις θεσμικές τομές και δέχεται τις προωθούμενες από το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως, θέλει να αποφύγει τη μετωπική με τους βουλευτές του. Μια και η πλειονότητά τους δυσκολεύεται να δικαιώσει κυβερνητικές επιλογές. Χθες, στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, ο εισηγητής Χρ. Ζώης προσπάθησε να ισορροπήσει τις δύο τάσεις, αλλά ο Β. Πολύδωρας τον υπερκέρασε, αφήνοντας να διαφανεί ότι συμφωνεί με την κυβέρνηση για τους stagiaires. Στο νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης, η κομματική γραμμή «ψηφίζουμε» οδήγησε πολλούς «γαλάζιους» στην απόφαση να διαγραφούν από τον κατάλογο των ομιλητών. Θα προσαρμοστούν στην πορεία ή θα κολλύσουν... ωτίτιδα;

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=110234