Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Γύρω στις 970.000 γραμμές έχουν εγκαταλείψει τον ΟΤΕ


Το 2009 θα κλείσει με 970.000 απελευθερωμένες γραμμές (LLU) εκτιμά η διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ για το 2010 η πρόβλεψη είναι ότι οι απώλειες προς τον ανταγωνισμό θα συνεχιστούν αλλά με ηπιότερο ρυθμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση για την επόμενη χρονιά, με βάση την οποία δομείται και το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού, είναι πως



ο ανταγωνισμός θα αποσπάσει ακόμα περί τις 270.000 τηλεφωνικές γραμμές, έναντι 298.000 φέτος και 362.000 το 2008. Ο αριθμός των LLU στο τέλος του 2010 θα διαμορφωθεί σε 1.240.000.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα στο τρίτο τρίμηνο του 2008 εξυπηρετούσε 5,491 εκατ. τηλεφωνικές γραμμές ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος 5,095 εκατ.

Στην τρέχουσα χρήση τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε συνδρομητές είχε η Ηellas online και η Cyta Ελλάς, οι Forthnet [FORr.AT] Σχετικά άρθρα και Tellas επίσης αύξησαν τη συνδρομητική τους βάση, ενώ «στάσιμη» σε συνδρομητές φαίνεται να έχει μείνει η On Telecoms.

Η εκτίμηση για την ανακοπή του ρυθμού αύξησης των απελευθερωμένων γραμμών, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, βασίζεται στα στοιχεία των τελευταίων μηνών, αλλά και στο γεγονός ότι οι εναλλακτικοί φορείς έχουν μειωθεί.

Και ο Οργανισμός βεβαίως με την εμπορική πολιτική του προσπαθεί να ανακόψει την τάση για μετακίνηση των συνδρομητών του στους ανταγωνιστές.

Όπως λέγεται επίσης, οι απώλειες θα μειώνονται όσο μειώνεται και η δεξαμενή συνδρομητών του ΟΤΕ και ήδη ένα μεγάλο μέρος από τις αλλαγές παρόχου που πραγματοποιούνται αφορούν μετακινήσεις συνδρομητών από έναν εναλλακτικό πάροχο σε άλλο.

Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά το 2010 για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί το σχήμα Ηellas online - Vodafone και με ενδιαφέρον αναμένεται το κατά πόσον θα καταφέρει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Στο μέτωπο των Wind - Τellas χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για ανάκαμψη, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν πολλές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, απώλειες εσόδων καταγράφει από όλες τις υπηρεσίες τηλεφωνίας, συνέπεια κυρίως του ανταγωνισμού.

Οι μοναδικές υπηρεσίες που καταγράφουν άνοδο εσόδων είναι το internet (ADSL συνδέσεις) και η φυσική συνεγκατάσταση - τοπικός βρόχος, δηλαδή οι υπηρεσίες που προσφέρει στους υπόλοιπους παρόχους.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε στο εννεάμηνο, πτωτική πορεία ακολουθούν τα έσοδα από το πάγιο μηνιαίο τέλος, την αστική, υπεραστική και διεθνή τηλεφωνία, αλλά και την κινητή.

Ειδικότερα, τα έσοδα από το πάγιο μειώθηκαν κατά 8,7% και διαμορφώθηκαν στα 430,1 εκατ. ευρώ έναντι 471,1 εκατ., ενώ τα έσοδα από τα τέλη αστικής και υπεραστικής τηλεφωνίας (σταθερό προς σταθερό τηλέφωνο και σταθερό προς κινητό) μειώθηκαν κατά 12% (437,5 εκατ. ευρώ έναντι 497,2 εκατ. ευρώ).

Μείωση κατά 13,1% σημειώθηκε στα έσοδα από τη διεθνή τηλεφωνία (136,8 εκατ. ευρώ έναντι 157,6 εκατ.), ενώ τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία ήταν στο 9μηνο 1.798,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.834,2 εκατ.

Αντίθετα, αυξημένα κατά 29% είναι τα έσοδα από τις ADSL συνδέσεις (156,6 εκατ. ευρώ έναντι 121 εκατ.) καθώς και από τη συνεγκατάσταση των υπολοίπων παρόχων που διαμορφώθηκαν σε 84,3 εκατ. ευρώ έναντι 54,5 εκατ.

Τα αυξημένα αυτά έσοδα φυσικά δεν αντισταθμίζουν στο σύνολό τους τις απώλειες. Ο ΟΤΕ ως εταιρεία το εξεταζόμενο διάστημα είχε απώλειες εσόδων 6,6% και σε επίπεδο ομίλου 6,5%.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1751547