Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αγωγή από τον ΟΤΕ κατά της ΠΑΣΚΕ!


ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ 33 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Συνέβη και αυτό! Ο ΟΤΕ στράφηκε με αγωγή κατά της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ, ή πιο απλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Π. Βουρλούμης, ως νόμιμος εκπρόσωπος, «επιτίθεται» κατά της συνδικαλιστικής παράταξης με την οποία το 2005 συνέπραξε για τη μεγάλη έξοδο των μυρίων (την εθελουσία έξοδο των 5.500 εργαζομένων).

Στις 2 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι του ΟΤΕ κατέθεσαν αγωγή αποζημίωσης, ύψους 1 εκατ. ευρώ κατά της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ, όπως αυτή εκπροσωπείται, και ειδικότερα κατά τριάντα τριών εγγεγραμμένων μελών της, συνδικαλιστικών στελεχών της σε διάφορα σωματεία του χώρου, κάποια από τα οποία απαρτίζουν την κεντρική γραμματεία της.

Με την αγωγή υποστηρίζεται ότι η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ δυσφήμησε



την ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή τον ΟΤΕ (364 Π.Κ.), μέσω δύο ανακοινώσεών της που ανήρτησε στους εργασιακούς χώρους. Η μία προεκλογικά, στις 30 Σεπτεμβρίου, και η άλλη λίγες ημέρες μετά τις εκλογές (19/10/2009) αναφέρονταν στην ασφυκτική για όλους τους εργαζόμενους οικονομική συγκυρία, επέκρινε τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., στηλίτευε το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και αποκάλυπτε μισθούς και μπόνους που δόθηκαν σε δέκα «golden» της διοίκησης του ΟΤΕ για το 2008, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προωθούν και αυξήσεις. Στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ γίνεται αναφορά στη σκανδαλώδη αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote, στις υπερτιμημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, σε προσλήψεις ημετέρων, σε αναξιοκρατική προώθηση προϊσταμένων, αλλά και σε δαπάνες για πολυτελή αυτοκίνητα.

Με την αγωγή των 69 σελίδων του ΟΤΕ, που υπογράφουν η επίκουρος καθηγήτρια της Νομικής Αθήνας Παρασκευή Παπαρσενίου και η Αλεξ. Παπαδέα-Μιχαλοπούλου, ζητείται από τους 33 της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ χρηματική αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ λόγω ηθικής βλάβης, διορθωτική δήλωση ανάκλησης από τη συνδικαλιστική παράταξη που θα αναρτηθεί για μία εβδομάδα σε όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά και υποχρέωση παράλειψης στο μέλλον κάθε «παρόμοιας προσβολής της επαγγελματικής πίστης και αξιοπιστίας της ενάγουσας».

Χωρίς προηγούμενο

Πάντως κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο, καθώς και σε δριμύτερες λεκτικά συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ουδείς διανοήθηκε να αξιώσει... αποζημίωση, «ποινικοποιώντας» την κριτική και στην ουσία την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση. Με την αγωγή του ΟΤΕ (δηλαδή ο Π. Βουρλούμης) σε πολλά σημεία αναφέρεται δηκτικά στη σύμπραξη της ΠΑΣΚΕ, το 2005, δίχως την οποία δεν θα επιτυγχάνετο η συμφωνία για εθελουσία έξοδο και στη συνέχεια η ξύλευση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Μια σύμπραξη που είχε «λουστεί» ο Γ. Παπανδρέου δημοσίως, αιφνιδιαζόμενος κατά τη διάρκεια συνεδρίου από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει ότι τα βρήκαν στον ΟΤΕ με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τότε είχε ξεσπάσει πόλεμο στην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ και στη ΓΣΕΕ, οι πρωτεργάτες «χρεώθηκαν» από το ΠΑΣΟΚ ακόμα και για υπόγειες συναλλαγές με τον Π. Βουρλούμη και «αποστρατεύθηκαν», ενώ βγήκαν ως συνταξιούχοι από τον ΟΤΕ ακόμα και εργαζόμενοι με ηλικία τα 44 χρόνια. Με τον ασφαλιστικό φορέα (το ΤΑΠ-ΟΤΕ) αλλά και το Ταμείο Αρωγής να γονατίζουν, επ' ωφελεία των μετόχων του ΟΤΕ ενώ τα βάρη να μεταφέρονται στις επόμενες γενιές και στο χωνευτήρι του ΙΚΑ, όπου υπήχθη ο κλάδος σύνταξης των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Η αγωγή ορίσθηκε να εκδικαστεί στις 10 Νοεμβρίου 2011 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από την οποία σταχυολογούμε τον ορισμό που δίνει ο Π. Βουρλούμης και τα υπόλοιπα υψηλά αμειβόμενα στελέχη του ΟΤΕ που αποκάλυψε με την ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ. «Ο χαρακτηρισμός του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ και των λοιπών διευθυντικών στελεχών του ως golden boys υποδηλώνει τον χλευασμό και την περιφρονητική διάθεση των εναγομένων και των προσώπων αυτών και του ΟΤΕ, καθώς τους εξομοιώνει -κατά το προσφιλές και ευρύτατα διαδεδομένο πια ευφυολόγημα της εποχής- με άτομα ηλικίας 30 έως 40 ετών, χωρίς επαρκή επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση, τα οποία κατέχουν υψηλές θέσεις και χρυσοπληρώνονται για να λαμβάνουν παράτολμες επιχειρηματικές αποφάσεις, οι οποίες συχνότατα καταλήγουν σε οικονομική συρρίκνωση ή και πλήρη οικονομικό κατακρημνισμό της επιχείρησης, τα συμφέροντα της οποίας και υποτίθεται υπηρετούν».

Πάντως η αγωγή έφθασε και στο Μαξίμου με τον επωδό να «τον χαίρεστε τον Βουρλούμη», ενώ η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ, λόγω προϊστορίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υπουργούς του κουμπωμένα. Πολλοί δεν ξεχνούν όσους συνέπραξαν με τη διοίκηση Βουρλούμη, είτε για λόγους ιδιοτέλειας είτε εξαιτίας χαμηλών αντανακλαστικών.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=110289