Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Cosmote: Προβλέψεις, επενδύσεις και μελλοντικά σχέδια


Πριν από λίγες μέρες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλη Τσαμάζ τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρίας. Ο κ. Τσαμάζ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για μείωση των εσόδων στην αγορά κινητής σε ποσοστό 12% που αντιστοιχεί σε ποσό της τάξης των 450 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση των τιμών καρτοκινητής, στον αυξημένο ανταγωνισμό και στην...
χρηματοπιστωτική κρίση. Εκτός των άλλων ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρεία αναφέρθηκε στην αγορά mobile advertising στην οποία στοχεύει να εισηχθεί η Cosmote. Μελέτες εκτιμούν ότι η ετήσια άνοδος για mobile advertising θα αγγίξει τα 43% με οικονομικές συνδιαλλαγές να αγγίζουν το 2012 το ποσό των 7,5 δισ. δολαρίων. Με την υλοποίηση της η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Πύλη Cosmote my view και στην συνέχεια θα αναπτυχθούν και άλλες υπηρεσίες advertising μέσα από SMS, MMS, Mobile Broadband.

Τέλος, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στην συνδρομητική βάση της εταιρείας και στα μελλοντικά επενδυτικά της σχέδια. Η Cosmote αύξησε κατά 7 μονάδες το 2009 το μερίδιό της στην αγοράς της κινητής, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων από 3,8% αυξήθηκαν στο 8,6%. Στις στρατηγικές κινήσεις, η εταιρεία σκοπεύει μέσα στο 2010, την πλήρη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός (παραμένει ποσοστό 10% στην δικαιοδοσία του Π. Γερμανού με το οικονομικό τίμημα να φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ), την μετάβαση σε δίκτυο LTE (υποστηρίζει μετάδοση δεδομένων 100Mbps) και την διεκδίκηση άδειας τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας από την AMC, τη θυγατρική της Cosmote στην Αλβανία. Οι συνολικές επενδύσεις θα αγγίξουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή http://news24gr.blogspot.com/2009/12/cosmote.html