Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Ασφαλής η χρήση των κινητών - καμία παρενέργεια για την υγεία


Κατά τα πορίσματα ερευνών που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συνδέεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων με προβλήματα υγείας.
Το σχετικό έγγραφό της (25/11/2009) που έφτασε στα χέρια μας από την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας αποδεικνύει πως...


επιστημονικές μελέτες δεν συνδέουν την έκθεση του πληθυσμού σε ραδιοκύματα με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και, επίσης, πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του πληθυσμού σε ραδιοκύματα, τα οποία όρια έχουν καθοριστεί από την Ε.Ε.

Οι έρευνες μάλιστα που πρόσφατα εξεδόθησαν από την Επιστημονική Επιτροπή τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (SCENIHR) και τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τις μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) καταλήγουν στις εξής γνωμοδοτήσεις:

* Οι επιστημονικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί ως σήμερα δεν συνδέουν την έκθεση του πληθυσμού σε ραδιοκύματα με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
* Επιπλέον, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του πληθυσμού σε ραδιοκύματα, τα οποία έχουν καθοριστεί από την Ε.Ε.

Για του λόγου το αληθές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.europal.europa.eu/oeil/file.jsp?id=5680652