Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Θα φέρω την Επιτροπή Διαφθοράς της ΕΕ


Εξώδικο και επιστολή προς τον 4ο ειδικό ανακριτή Αθηνών Νικόλαο Ζαγοριανό για την υπόθεση της Siemens απέστειλε στις 27/4 και 15/5 αντίστοιχα ο δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης, ζητώντας του να ελέγξει τα ταμεία των κομμάτων, τα οποία φέρονται εμπλεκόμενα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιευματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει εισρεύσει σε αυτά μέρος από τις "μίζες" της εταιρίας.

Ειδικότερα με το εξώδικο που απέστειλε προς τον κ.Ζαγοριανό με αφορμή τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Αλφαντάκης του ζητεί να εφαρμόσει το άρθρο 31 της ποινικής δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο αφού έχουν προκύψει στοιχεία στη δημοσιότητα, οφείλει να τα διερευνήσει. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι εάν ο ανακριτής δεν εφαρμόσει το νόμο "υπάρχει παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας".

Οι ηγεσίες των κομμάτων που έλαβαν τα χρήματα ήξεραν ότι είναι προϊόντα κακουργηματικών πράξεων κατά του ελληνικού λαού και όμως τα δέχονταν, υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο κ.Αλφαντάκης.

Επιπλέον, με την επιστολή του προς τον κ. Ζαγοριανό, ο δικηγόρος αναφέρει ότι αν δεν έχουν ερευνηθεί τα ταμεία των κομμάτων έως τη μέρα που ανοίγουν τα δικαστήρια - στα μέσα της επόμενης εβδομάδας - τότε θα προσφύγει στην Επιτροπή Διαφθοράς της ΕΕ, την "Olaf", η οποία "μπορεί να ελέγξει και τους φακέλους του γραφείου του τέταρτου ειδικού ανακριτή".

Εξ άλλου ο κ. Γ. Αλφαντάκης προανήγγειλε την ίδρυση κόμματος μετά τις ευρωεκλογές. Το κόμμα που θα ονομάζεται, όπως είπε, "Κόμμα Διαφάνειας και Δικαιοσύνης", είτε "Δημοκρατικό Κόμμα των Έντιμων Ελλήνων" θα έχει ως στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, την "εκρίζωση του φαινομένου της μίζας και την επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων".


Απο http://www.ethnos.gr