Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Γιατί τέτοια προστασία στον ΟΠΑΠ?



"Πριν 5 χρόνια έγινε μια πορεία στην Αθήνα από πράκτορες έκλεισαν το σύνταγμα και δεν είπαν ούτε μισή κουβέντα τα κανάλια, ενώ λίγα μέτρα ποιο πέρα ήταν 50 άτομα από ένα συνεταιρισμό και μέχρι και ζωντανή σύνδεση έκανανΕίμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό σαν κλάδος, πάνε να δημιουργήσουν και άλλο προβληματικό χώρο, 5000 οικογένειες να βγουν στο δρόμο.
Πέρυσι τέτοιο καιρό

με την απειλεί να μπουν ξένες εταιρείες στην Ελλάδα ο οπαπ ζήτησε την συνεργασία μας και την υποστήριξη μας ώστε να κρατηθεί το μονοπώλιο, φοβόταν βέβαια ότι αν θα μπουν εταιρείες ξένες θα μπορούσαν να πάρουν έτοιμο δίκτυο δικό τους προσφέροντας μας καλύτερα ποσοστά κ.τ.λ.
Εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε ναι μεν να μείνουμε στον οπαπ αλλά να μην βγει κανένα παιχνίδι από τα πρακτορεία μας. Συμφωνήσαμε λοιπόν, φτιάχτηκε ένα κείμενο και περιμέναμε να πάει να ψηφιστεί στην βουλή. Εν μεταξύ με συντονισμένες κινήσεις η απειλεί να σπάσει το μονοπώλιο αποφεύχθηκε, και τώρα ο π[πονηρούλης ο οπαπ άλλαξε όλο το προσυμφωνημένο κείμενο. Οι αλλαγές αυτές είναι καταστροφικές για το μέλλον μας σαν επαγγελματίες αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.
Πολλοί πράκτορες με βάση την προηγούμενη συμφωνία δανείστηκαν για να φτιάξουν μεγαλύτερα μαγαζιά κ.τ.λ. και τώρα θα βρεθούμε στην φάση να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα δάνεια.
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ πράκτορες ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΤΕ Η ΤΡΙΧΑ.

ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ώρες ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Δείτε μερικους

κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Συνολικές αποδοχές περίπου 500.000 €
κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ: 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ (QUALITY BUSINESS SOLUTIONS): 425.000 ευρώ
κ. K. ANDERSON 200. 000 € bonus
κ. R. HAYNES 150. 000 € bonus
κ. Π. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ 50.000 € bonus
κ. Ε. ΚΟΣΜΙΔΗ 40.000 € bonus
κ. Δ. ΠΑΥΛΟΥ 30.000 € bonus
κ. Ε. ΤΕΛΟΓΛΟΥ 20.000 € bonus
κ. Χ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20.000 € bonus
κ. Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 10.000 € bonus


Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά πρόκληση εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και Κυβερνητικών διαρροών για ακόμα πιο αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα, όπως λχ κατάργηση του 14ου μισθού και ενώ η τάση σε όλα τα κράτη είναι η συγκράτηση ή και η μείωση όχι μόνο των εκτάκτων αποδοχών των λεγόμενων golden boys αλλά και των τακτικών τους αποδοχών, να έρχεται η Κυβέρνηση Καραμανλή δια των επισήμων αντιπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου Υπουργών Εθνικής Οικονομίας , Πολιτισμού να εγκρίνει τέτοια μεθοδευμένη ενέργεια. Ένα απλό άθροισμα των ποσών αποκαλύπτει ότι μόνο στον ΟΠΑΠ, οι αποδοχές τεσσάρων «εκλεκτών» στελεχών και τα bonus λίγων «εκλεκτών» συμβούλων θα υπερβούν το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?

Στέλνουν και τους 5000 συνεργάτες τους στο δρόμο, αλλά ξέχασαν ότι χάρη στους πράκτορες και τον κόσμο γιγαντώθηκε ο οπαπ και παίρνουν τώρα αυτοί τους πακτωλούς μισθούς. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ.
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΣ 25.8.2009 ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ"

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_9560.html
kagem:Σύνηθες φαινόμενο οι στυμμένες λεμονόκουπες.Τουλάχιστον κατεβαίνετε σε απεργία...