Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ο Θάνατος του Εμποράκου


"Χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ζούν τα τελευταία χρόνια ένα δράμα. Επειδή οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά και επειδή τα ΤΕΒΕ / ΤΑΕ έχουν φτάσει στα ύψη, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τα πληρώσουν...

Ετσι πέρα από το ότι είναι



ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ (οι ίδιοι και οι οικογενειές τους), επειδή δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορούν να θεωρήσουν αποδείξεις και τιμολόγια στην Εφορία. Αρα δεν μπορουν να τουλήσουν και να εισπράξουν. Και τωρα έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο, που είναι αδύνατο να βγούν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να έχεις ασφαλιστική ενημερότητα για να θεωρήσεις τιμολόγια και αποδείξεις και να πουλήσεις εμπόρευμα και υπηρεσίες. Γιατί αν πουλήσεις κατι, αποδείδεις ΦΠΑ και φόρο. Δηλαδή τι μας λέει το κράτος, να μην κόβουμε αποδείξεις και τιμολόγια, γιατί το ιδιο αρνείται να μας τις θεωρήσει ; Και να το καταλάβω για το ΙΚΑ, αλλά για τους αυτοαπασχολούμενους είναι ΑΔΙΚΟ. Αντί να τους βοηθήσουν, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, τους κυνηγούν.

Το μέτρο της ασφαλιστικής ενημερώτητας ξεκίνησε το 1990 επί Μητσοτάκη, για όσους έχουν ασθενή μνήμη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΤΕΒΕ κάνει μηνύσεις σε όσους δεν πληρώνουν για μεγάλο διάστημα, και κάποιοι πάνε ακόμα και φυλακή. Ευτυχώς το ΤΑΕ (Ταμείο Εμπορων) δεν το κάνει (ακόμα).

Μήπως τελικά όλα γίνονται για να μας σπρώξουν προς τον ΔΑΝΕΙΣΜΟ ; Από τις Τράπεζες ή από την Μαυρη αγορά ; "

Πηγή http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_5756.html