Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

20% κάτω το τέλος στα κινητά


Μείωση της τάξης του 20% στο βασικό τηλεπικοινωνιακό τέλος θα εφαρμόσουν από την Πρωτοχρονιά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ευθυγραμμιζόμενες με σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ειδικότερα, από την 1.1.2010 η τιμή χονδρικής για τηλεφώνημα προς κινητό θα περιοριστεί στα 6,24 ευρωλεπτά ανά λεπτό συνδιάλεξης, από 7,86 ευρωλεπτά που είναι σήμερα. Ηδη η Vodafone ανακοίνωσε τη σχετική προσαρμογή, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν η Cosmote και η...

Wind. Η τιμή χονδρικής επηρεάζει άμεσα το κόστος που καταβάλλουν οι συνδρομητές και κατά πάγια πρακτική κάθε μείωσή της αποτυπώνεται στο τέλος στους λογαριασμούς που εκδίδουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Σημειώνεται πως, βάσει προγενέστερης απόφασης της ΕΕΤΤ, την Πρωτοχρονιά του 2011 θα τεθεί σε εφαρμογή περαιτέρω μείωση, που θα έχει αποτέλεσμα τον περιορισμό του τέλους χονδρικής σε επίπεδο κάτω των 5 ευρωλεπτών. Η διαρκής υποχώρηση του τέλους χονδρικής (γνωστού και ως τέλους τερματισμού κλήσης) περιλαμβάνεται στην πολιτική της Ε.Ε. για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Ωστόσο στην Ελλάδα τμήμα της μείωσης έχει εξανεμιστεί εξαιτίας της φορολογίας που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων και η οποία σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

* Τον χορό της εθελούσιας εξόδου για περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων της ανοίγει η Wind. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αφορά 190 από τους 1.710 εργαζόμενους στην εταιρεία, δηλαδή το 11% του προσωπικού. Εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης, η Wind δηλώνει πως θα δώσει στους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από 8 ώς 16 επιπλέον μηνιαίους μισθούς, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία σημειώνουν πως μέρος των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν θα καλυφθεί με νέες προσλήψεις.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=107460