Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

23 δισεκατομμύρια Ευρώ με πολύ...κουράγιο


Ήξερε τι έλεγε ο πρόεδρος του Eurogroup που σύστηνε στους Έλληνες ... κουράγιο
καθώς για να καταφέρει η Κυβέρνηση να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το 3% από το 12,7% που είναι σήμερα και μάλιστα μέσα σε 4 χρόνια, θα πρέπει να βρεθούν ούτε λίγα, ούτε πολλά 23 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από φόρους.
Το πρώτο “πακέτο” παρεμβάσεων που έρχεται με το νέο χρόνο ξεκινάει με “φοροσαφάρι” που όλα δείχνουν ότι θα περιλαμβάνει:...



-Αύξηση ειδικών φόρων σε ποτά και τσιγάρα (έως 10%).
-Αύξηση του φόρου καυσίμων (έως 10%)
-Αύξηση αντικειμενικών αξιών (έως 20%)

Στα εισοδήματα κόβονται οι φοροαπαλλαγές ενώ με την ενιαία κλίμακα σταματάει η αυτοτελής φορολόγηση. Μελετάται μάλιστα η επιβολή του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης (40%) για εισοδήματα από 50.000 ή 60.000.

Οι αυξήσεις σε μισθούς ως 2.000 ευρώ θα είναι στο όριο του πληθωρισμού 1,5% και με το νέο χρόνο θα ξεκαθαρίσει αν το όριο των δύο χιλιάδων θα περιλαμβάνει και τα επιδόματα.

Ήδη έχει αναφερθεί μελέτη για επιβολή ΦΠΑ σε γιατρούς και δικηγόρους, ενώ μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ γενικότερα.

Το 2010 θα φέρει αλλαγές, μάλλον δυσάρεστες, και σε χιλιάδες επαγγελματίες κλειστών επαγγελμάτων καθώς μελετάται το “άνοιγμα” από τους πρώτους μήνες του χρόνου.

Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=6175&catid=13