Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία


Σε νέο crach test θα υποβάλλουν σήμερα οι ευρωπαίοι την ελληνική οικονομία.
Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα για την ελληνική οικονομία, καθώς ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα επιχειρήσει να πείσει την Τρίτη το Eurogroup και την Τετάρτη το Ecofin ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και το σχέδιο για να βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα.
Την ώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αναχωρεί για τις...



Βρυξέλλες, κλικάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος και την εξυγίανση της οικονομίας.


Η επίσκεψη του κ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων για κερδοσκοπικά παιχνίδια που έκανε στο ετήσιο συνέδριο για την “Ώρα της ελληνικής οικονομίας”.Δείτε το σχετικό άρθρο.


Πάντως, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια παρά την καθυστέρηση έσπευσε να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα, αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν διατρέχει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.

Τη δύσκολη κατάσταση στην ελληνική οικονομία παραδέχθηκε με μελανές περιγραφές και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνέδριο για την Ώρα της ελληνικής οικονομίας.



Σε άρθρο του στη Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομικών περιγράφει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και ζητά αναστολή της δυσπιστίας έναντι της Ελλάδος.

Η ελληνική οικονομία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Σε σχετικό άρθρο της Wall Street Journal αναφέρεται πως γίνεται προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κινεζικές τράπεζες για να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο έλλειμμα.


Στην ηλεκτρονική έκδοση της New York Times αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με αβυσσαλέα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το ολοένα αυξανόμενο δημόσιο χρέος.
Share/Save/Bookmark