Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Οκτώ Κυριακές - σωσίβιο ζητούν τα πολυκαταστήματα


Τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές στη διάρκεια των γιορτών, αντί για μία που προβλέπει ο νόμος, ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Oι εκπρόσωποι του ΣΕΛΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες....



έθεσαν και πάλι το αίτημά τους για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τις Κυριακές προτείνοντας στην κυβέρνηση να επανεξετάσει παλαιότερο αίτημα για άνοιγμα των επιχειρήσεων οκτώ Κυριακές τον χρόνο (Χριστούγεννα, Πάσχα και στις εκπτώσεις, θερινές και χειμερινές). Η θέση αυτή είχε στο παρελθόν πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ του εμπορικού κόσμου.

Επίσης χθες ανακοινώθηκε από τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, το εορταστικό ωράριο θα ισχύσει από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων ζήτησαν επίσης να μη θεωρηθούν οι αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας ως τεκμήριο διαβίωσης, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αλλά και να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και λιανεμπορικές επιχειρήσεις που επιδεικνύουν εξωστρέφεια.

Δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα
Η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων των λιανεμπορικών επιχειρήσεων που τον Σεπτέμβριο έφτασε το 8,7%, με τα πολυκαταστήματα να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες (18,8%), αλλά και οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών ότι η πτώση για τον Νοέμβριο κυμαίνεται από 15% έως και 30%, αναγκάζει μερίδα του εμπορικού κόσμου να αναζητά σανίδα σωτηρίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων μία επιπλέον Κυριακή τις φετινές γιορτές.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Λιανεμπορικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ζήτησαν από την υπουργό Οικονομίας να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα δύο Κυριακές φέτος, και συγκεκριμένα στις 13 και στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, η υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο αίτημα των εμπόρων αλλά δέχθηκε να το εξετάσει- και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει ήδη τις θέσεις και των υπόλοιπων φορέων της αγοράς, όπως της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Οριστική απάντηση αναμένεται έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως έλεγαν, πάντως, στελέχη του υπουργείου χθες, στόχος είναι, η απόφαση να ικανοποιεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου και να αποφευχθούν όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν πέρυσι, που λόγω της ασάφειας γύρω από το καθεστώς της λειτουργίας των καταστημάτων τη δεύτερη Κυριακή σημειώθηκαν ακόμα και επεισόδια έξω από μαγαζιά που είχαν αποφασίσει να λειτουργήσουν.

Πηγή www.tanea.gr