Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Nokia: Αναβάθμιση της υπηρεσίας Ovi Contacts


Η φινλανδική εταιρία προσφάτως ανακοίνωσε μέσω του Nokia Beta Labs Blog την αναβάθμιση του Ovi Contacts, για τις συσκευές της που βασίζονται στην 5η έκδοση του S60 λειτουργικού και για τις συσκευές της 3ης έκδοσης του S60 με Feature Pack 2. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μια υπηρεσία συγχρονισμού και backup των επαφών και του ημερολογίου των χρηστών.
Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, βασίστηκαν κυρίως στo feedback των χρηστών, με τις σημαντικότερες από αυτές να είναι η δυνατότητα της μεταφοράς αρχείων και η βελτιωμένη συμπίεση δεδομένων. Όπως περιγράφουν οι developers του Nokia Beta Labs Blog:...



«Η μεταφορά αρχείων είναι μια βολική λειτουργία, σε περίπτωση που για παράδειγμα θέλετε να μοιραστείτε τις καινούριες σας φωτογραφίες με τους φίλους σας, αλλά σας περιορίζει το μέγεθος της φωτογραφίας. Τώρα όμως, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερων αρχείων σε σχέση με πριν. Επίσης, η βελτιωμένη συμπίεση θα περιορίσει ελαφρώς την κατανάλωση μπαταρίας αλλά και την επιπλέον κατανάλωση δεδομένων, η οποία πλέον είναι έως και 60% μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του Ovi Contacts.»

Περαιτέρω βελτιώσεις της υπηρεσίας περιλαμβάνουν αλλαγές στο interface. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης διατείνεται πως «Θα διαπιστώσετε ότι στην καρτέλα των επαφών υπάρχουν πλέον τρεις νέες συντομεύσεις μέσω των οποίων μπορείτε να δείτε το προφίλ κάποιου φίλου σας (ή ακόμη και το δικό σας), να ξεκινήσετε μία συνομιλία και να προσθέσετε νέους φίλους.»

Οι παλαιότερες εκδόσεις του Ovi Contacts αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα του Nokia Beta Labs, κάνοντας ευκολότερη την αναζήτηση και εγκατάσταση της πλέον πρόσφατης έκδοσης από τους χρήστες. Παρ' όλα αυτά, οι παλαιότερες εκδόσεις είναι ακόμη διαθέσιμες για download μέσω του παρακάτω συνδέσμου: http://contacts.ovi.com/dist/app

Μία χρήσιμη συμβουλή προς τους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν κάποια δοκιμαστική έκδοση από την ιστοσελίδα Nokia Beta Labs, θα ήταν να παρέχουν κάποιο στοιχειώδες feedback προς την ομάδα ανάπτυξης, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής, σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών.

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=258667