Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Απόδραση υπό το βλέμμα 2 υπουργείων


Προκλητικά αργοί οι ρυθμοί που ακολουθήθηκαν μετά τον συναγερμό για ύποπτες κινήσεις του Χρ. Καραβέλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου

Χρ. Καραβέλας. Βρίσκεται από ημέρες στο Μοντεβιδέο μαζί με την οικογένειά του
Τις υποψίες ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε με τη φυγή στο εξωτερικό και του δεύτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση Siemens ενισχύουν οι επίσημες ανακοινώσεις δύο υπουργείων.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και

Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας του Μοντεβιδέο, που ενημέρωνε για τις ύποπτες κινήσεις του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Ζίμενς Χρ. Καραβέλα.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Δένδιας ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά δύο ημέρες αφότου έλαβε το επίμαχο τηλεγράφημα από το υπουργείο Εξωτερικών- παρά τη σαφή ειδοποίηση του Έλληνα πρέσβη στην Ουρουγουάη για τις ύποπτες κινήσεις της οικογένειας Καραβέλα- γεννά πλήθος ερωτηματικών.

Οι προκλητικά αργοί ρυθμοί που ακολουθήθηκαν, την ώρα κατά την οποία ο πρέσβης σήμαινε συναγερμό για πιθανή φυγή του Χρ. Καραβέλα, αφού στο τηλεγράφημά του συσχετίζει την εισαγωγή συναλλάγματος και την αγορά ακινήτου στο Μοντεβιδέο από την οικογένεια Καραβέλα με την υπόθεση Siemens, δημιουργούν εντυπώσεις εγκληματικής ολιγωρίας που ελάχιστα απέχει από την ανοχή.

Άφηναν τις ημέρες να περνούν
Αντί δηλαδή να κινητοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός ματαίωσης των σχεδίων του Χρ. Καραβέλα με απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα, ώστε να μην επαναληφθεί ό,τι και με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε τις ημέρες να περνούν. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Δένδια, που εκδόθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μόλις την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη, επικοινώνησε με τον κ. Σανιδά και του έθεσε υπ΄ όψιν τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε στη διάθεσή του από το πρωί της Τρίτης, 26Μαΐου, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σε δήλωση σχετική με τη φυγή του Χρ. Καραβέλα το απόγευμα της Παρασκευής, αρκετές ώρες μετά τη διαπίστωση της εξαφάνισης και δεύτερου κατηγορουμένου στην υπόθεση της Siemens, με αφορμή- όπως ο ίδιος τονίζει- δηλώσεις στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα.

Διαδρομή καθυστερήσεων
Κι ενώ το τηλεγράφημα του Έλληνα πρέσβη είχε φτάσει στην κρυπτογραφική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών από τις 15.36 του Σαββάτου, 23 Μαΐου, η απαγόρευση εξόδου του Χρ. Καραβέλα εκδόθηκε την Πέμπτη, 28 Μαΐου, έξι ολόκληρες ημέρες μετά. Η διαδρομή του τηλεγραφήματος, όπου η πρεσβεία ενημέρωνε το υπουργείο Εξωτερικών για τις διαπιστώσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγουάης περί εισαγωγής 3 εκατομμυρίων δολαρίων και αγοράς ακινήτου εκ μέρους της οικογένειας Καραβέλα, τα οποία στο μεταξύ είχαν δεσμευθεί από τις εκεί αρμόδιες αρχές, είναι η εξής:

Πρώτη στάση... Σαββατοκύριακο
Σάββατο 23 Μαΐου φθάνει το τηλεγράφημα στην κρυπτογραφική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Δευτέρα 25 Μαΐου ενημερώνεται η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΞ και ζητεί οδηγίες από το διπλωματικό γραφείο της υπουργού. Τρίτη 26 Μαΐου ενημερώνεται η κ. Μπακογιάννη και κατόπιν εντολής της αποστέλλεται το τηλεγράφημα με κλητήρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πέμπτη 28 Μαΐου ο κ. Δένδιας ενημερώνει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. Την ίδια μέρα εκδίδεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Χρ. Καραβέλα και την επομένη διαπιστώνεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό.

Θάβουν τις αποκαλύψεις
Η ανακολουθία των ενεργειών, που είχε ως αποτέλεσμα τη φυγή και δεύτερου κατηγορούμενου, επικρίθηκε έντονα από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια, ο οποίος υπέδειξε τη Ν.Δ. ως εξυπηρετούμενη από τις εξελίξεις. «Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο και κυνικά: η Ν.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο και παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη να αποφευχθούν πάση θυσία τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές οι αποκαλύψεις που την αφορούν από την υπόθεση Siemens» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανταποδίδοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης αντέστρεψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται για μια ακόμη φορά να ζητά και τα ρέστα για μια υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν στελέχη του. Άλλωστε, η μοναδική μέχρι στιγμής κατάθεση για χρηματισμό κόμματος από τη Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ και κανένα άλλο κόμμα».

Από http://www.tanea.gr