Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Τα τέλη ροκανίζουν τα έσοδα των παρόχων


Του Δημήτρη Μαλλά
Με κινήσεις σε διάφορα επίπεδα επιδιώκουν να προετοιμαστούν για το 2010, το οποίο αναμένεται να είναι μία εξίσου δύσκολη χρονιά με το 2009, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Από τη μία πλευρά, προσπαθούν να...



ενισχύσουν την πελατειακή βάση τους προχωρώντας σε νέες προσφορές και προγράμματα και από την άλλη επιδιώκουν να περιορίσουν το κόστος λειτουργίας με κινήσεις όπως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε χθες η Wind Ελλάς.

Πέραν του ενδεχομένου συνέχισης της οικονομικής κρίσης, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να έχουν το 2010 μειωμένα έσοδα -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- λόγω της νέας μείωσης στα τέλη τερματισμού κλήσεων στα δίκτυά τους, βάσει των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Χθες, η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα τέλη τερματισμού (σ.σ. πρακτικά πρόκειται για τις τιμές χονδρικής) πρόκειται να μειωθούν κατά 20,61% από την 1 Ιανουαρίου 2010, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 0,0786 ευρώ ανά λεπτό από 0,0624 ευρώ ανά λεπτό.

Αντίστοιχες μειώσεις αναμένεται να ανακοινώσουν εντός του τρέχοντος μηνός και τα άλλα δύο δίκτυα. Τα έσοδα από τα τέλη τερματισμού είναι αρκετά σημαντικά και θα πρέπει να επισημανθεί ότι το 2011 θα υπάρξει και άλλη μείωση στα 0,0495 ευρώ ανά λεπτό.

Εθελουσία
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του 2010, η Wind ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά στην εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο χαρακτηρίζει μικρής κλίμακας και εντάσσεται στο πλάνο κεφαλαιακής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αφορά μέχρι και 190 από τους 1.710 εργαζομένους της εταιρείας. Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στο οικονομικό τμήμα, το τεχνικό τμήμα, το τμήμα πληροφορικής και την εξυπηρέτηση πελατών που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 9 συναπτά έτη εργασίας στη Wind.

Πλέον της νόμιμης αποζημίωσης, το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, προβλέπει, ανάλογα με τα έτη εργασίας, εφάπαξ καταβολή από 8 έως και 16 επιπλέον μισθούς, κάλυψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ σε όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα αποδοθεί το 100% των συσσωρευμένων εργοδοτικών εισφορών.

Προσφορές και πακέτα
Την ίδια στιγμή και οι τρεις εταιρείες έχουν ξεκινήσει να εντείνουν τις προσφορές τους ενόψει των Χριστουγέννων αλλά και για να ενισχύσουν την πελατειακή βάση τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της τρέχουσας και της επόμενης χρονιάς.

Η Cosmote, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο εμπορικό πρόγραμμα εντός της εβδομάδας, ενώ πρόσφατα προχώρησε στο λανσάρισμα νέων πακέτων για επαγγελματίες (Cosmote Business Απεριόριστα) που περιλαμβάνουν απεριόριστα λεπτά ομιλίας.

Επίσης, χθες ανακοίνωσε μία νέα προσφορά για τα πακέτα καρτοκινητής What’s Up που περιλαμβάνει 1.200 λεπτά ομιλίας και 1.200 SMS με 7 ευρώ.

Αντίστοιχη οικογένεια επαγγελματικών προγραμμάτων ανακοίνωσε πρόσφατα και η Vodafone, η οποία προχωρά σε εντυπωσιακές προσφορές για τα Χριστούγεννα, όπως ότι δίνει δώρο το Sony PlayStation 3 για νέες συνδέσεις μαζί με κινητό Nokia.

Η Vodafone έχει κλιμακώσει τη διαφήμισή της, ιδίως στο κομμάτι των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και διαγωνισμός για 90 αυτοκίνητα. Από την πλευρά της, η Wind δίνει έμφαση τις τελευταίες ημέρες στο κομμάτι της καρτοκινητής, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάτι στον τομέα των προγραμμάτων συμβολαίου.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=22391199