Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Πρόταση μομφής μελετά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να "ανοίξει" πάλι τη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές!!!

















Του
Στάθη Παλαιολόγου
Τρόπους
που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να "ξανανοίξει" την Ολομέλεια της Βουλής μελετά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που συγκεκριμένα εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος (δείτε το εδώ) "η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της".
Κατά την ερμηνεία που δίνεται, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει η Βουλή να συγκληθεί και πάλι - μολονότι έχει κλείσει- εντός 48 ωρών και...
να συζητήσει επί τριήμερο την πρόταση μομφής.
Από τη στιγμή που έχει λήξει η Σύνοδος, βέβαια, η παραγραφή των σκανδάλων έχει επέλθει και αυτό δεν αλλάζει. Γι' αυτό και στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ πριν πάρουν την οριστική απόφαση εξετάζουν τα "συν" και τα "πλην" μιας τέτοιας κίνησης: Από τη μία θα σφυροκοπείται η κυβέρνηση μέσα στη Βουλή από όλη την αντιπολίτευση για τις μεθοδεύσεις της ως προς την παραγραφή των σκανδάλων κλπ αλλά από την άλλη η πόλωση θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από τη ΝΔ στην προσπάθεια συσπείρωσης του χώρου της.
Αυτά προσμετρώνται πριν από την τελική απόφαση του Γ. Παπανδρέου με τους πολύ στενούς συνεργάτες του.