Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Φορητότητα: Στόχος οι 3 μέρες


Στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται να περιμένει κανείς προκειμένου να μεταφέρει την τηλεφωνική του γραμμή από τον ένα πάροχο στον άλλο προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)



Για το σκοπό αυτό η ρυθμιστική Αρχή πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση, στην οποία τόσο οι εταιρείες όσο και οι ενώσεις καταναλωτών μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές προτάσεις τους. Πρόθεση της ΕΕΤΤ είναι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής από 10 εργάσιμες ημέρες που είναι σήμερα σε μόλις τρεις, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο και της Κομισιόν που θεωρεί πως οι μεταφορές-εξπρές θα ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό.

Φθηνότερη η περιαγωγή

Στο μεταξύ και κατόπιν αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαμορφώνουν νέους, φτηνότερους τιμοκαταλόγους για τις χρεώσεις περιαγωγής, δηλαδή για το πόσο εισπράττουν από έναν συνδρομητή τους ο οποίος πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις όταν βρίσκεται σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα από 1ης Ιουνίου οι πελάτες των εταιρειών Cosmote, Vodafone και Wind που θα πραγματοποιούν ή θα δέχονται κλήσεις εκτός Ελλάδας θα πληρώνουν γύρω στο 0,5 ευρώ για κάθε λεπτό εξερχόμενης κλήσης. Η ελάχιστη χρέωση για τις εξερχόμενες κλήσεις ορίζεται στα 30 δευτερόλεπτα. Αντίθετα, τέτοιο όριο δεν τίθεται όσον αφορά τη χρέωση περιαγωγής για τις κλήσεις που δέχεται ο συνδρομητής κατά την παραμονή του σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία τηλεφωνημάτων οι εταιρείες θα εισπράττουν από 18 ώς 23 ευρωλεπτά ανά λεπτό κλήσης, ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο ανήκει κάθε συνδρομητής. Ειδικά για τους πελάτες της Vodafone σημειώνεται πως η εταιρεία προβλέπει ελαφρά αυξημένο τιμολόγιο για τους κατόχους καρτοκινητών.

Πηγή http://www.enet.gr