Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

COSMOTE - Η κινητή τηλεφωνία στην υπηρεσία της έρευνας & διάσωσης


Το ρόλο της κινητής τηλεφωνίας στις επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης παρουσίασε η COSMOTE στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στην Καλαμπάκα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και φορείς του Νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνέδριο περιελάμβανε επίδειξη τεχνικών διάσωσης καθώς και ασκήσεις εντοπισμού και διάσωσης ορειβατών με τη βοήθεια των σωμάτων Ασφαλείας και τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων. Στο συνέδριο έλαβε μέρος

και η COSMOTE παρουσιάζοντας μηχανισμό εντοπισμού αγνοούμενου με τη βοήθεια της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας. Ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου της COSMOTE, κ. Νικόλαος Σκιαθίτης, τόνισε ότι η δυνατότητα που παρέχει η κινητή τηλεφωνία για απρόσκοπτη επικοινωνία παντού, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία για τις κλήσεις που πραγματοποιούνται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προς τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, αλλά και οι περιπτώσεις γεωγραφικού εντοπισμού και διάσωσης συνανθρώπων μας με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Το 2008 οι κλήσεις προς τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης από το δίκτυο της COSMOTE ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. ενώ μέσω της διαδικασίας εντοπισμού, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2009, το δίκτυο της COSMOTE χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό και τη διάσωση πάνω από 100 συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης, χιλιάδες είναι οι συνδρομητές της εταιρίας οι οποίοι, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Ο κ. Σκιαθίτης παρουσίασε τον τρόπο εντοπισμού μέσω των δικτύων κινητής, τονίζοντας τη σημασία της ύπαρξης ενός τεχνολογικά προηγμένου και πυκνού δικτύου καθώς, όπως ανέφερε «αν υπάρχουν κεραίες εγκατεστημένες σε μικρές μεταξύ τους αποστάσεις περιορίζεται η περιοχή κάλυψης της κάθε κεραίας. Συνεπώς πυκνό δίκτυο συνεπάγεται και μεγαλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό του στίγματος του κινητού». Επιπρόσθετα, όπως επισημάνθηκε, το πυκνό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σημαίνει ακόμη ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των συνδρομητών, αλλά και των Αρχών κατά τη διάρκεια καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως σεισμοί, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακόμη και εάν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα στη λειτουργία μιας κεραίας εξαιτίας μιας έκτακτης συνθήκης, το πυκνό δίκτυο μπορεί να διασφαλίσει την πολύτιμη σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνία.

Η παρουσία της COSMOTE στο Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης της εταιρίας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης η οποία περιλαμβάνει και τη χορηγία του κορυφαίου για τα ελληνικά δεδομένα εξοπλισμού του Κινητού Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων της ΕΟΔ.
Από http://stock.ana-mpa.gr/

amoirakagem:
Να δούμε πότε θα γίνει έρευνα & διάσωση για τα καγεμ από το σύστημα με τις διακρατικές διασυνδέσεις