Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης


Ένταλμα σύλληψης και για τον δεύτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση Siemens, που έφυγε στο παρά πέντε της απολογίας του στο Μόναχο, Χρήστο Καραβέλα, εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρκουλάκος, επιβεβαίωσε στον ανακριτή ότι σε τηλεφωνική

επικοινωνία που είχε με τον πελάτη του, τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι μόλις το πρωί της Παρασκευής οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν διάταξη να απαγορευθεί η έξοδος των κατηγορουμένων από τη χώρα

Είχε προηγηθεί το ένταλμα σύλληψης κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία από τον ανακριτή.

Προθεσμία για τις 12 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου. Προσήλθε με το δικηγόρο του, Άγγελο Πάρσαλη, ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος τον έχει καλέσει για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας. Ο κ. Πάρσαλης δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν είναι προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τον πελάτη του και ζήτησε προθεσμία, ώστε να προλάβει να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία για να εκπροσωπήσει τον κ. Γεωργίου.

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 15 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Σκαρπέλης δήλωσε στον ανακριτή ότι επιθυμεί να διορίσει συνήγορό του τον κ. Δημήτρη Τσοβόλα, λόγω του γεγονότος ότι οι μέχρι τώρα συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Νίκος Ανδρουλάκης εμμένουν στη δήλωση αδυναμίας παράστασης λόγω δικονομικών παραβάσεων του ανακριτή, όπως υποστήριζαν, που είχαν δηλώσει στις 20 Μαίου.

Ο κ. Τσοβόλας απεδέχθη το διορισμό του και ζήτησε την προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, ο ανακριτής συμφώνησε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τον εντολέα του.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δυο προηγούμενοι δικηγόροι είχαν δηλώσει αδυναμία παράστασης μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν τους είχε δώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης.

Από http://www.e-tipos.com