Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ενισχύει τη θέση του στην Play ο Π. Γερμανός


Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Play, της τέταρτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας.
Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Play, της τέταρτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, από την Tollerton Investments, η οποία ελέγχεται



από την Olympia Development του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Η Tollerton ελέγχει το 25% της Play και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται να αυξήσει τη συμμετοχή της σε επίπεδα λίγο πάνω από το 50%.

Το υπόλοιπο 75% της Play ελέγχει το ισλανδικό επενδυτικό fund, Novator. Η Play αναπτύσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, όμως, η οικονομική κρίση έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Novator που θέλει να πουλήσει ορισμένες από τις συμμετοχές της.

Οι συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για την Play έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς, όμως, μέχρι τώρα να έχει υπάρξει κάποια συμφωνία. Σύμφωνα με πολωνικά ενημερωτικά sites, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 31,3% της Play έχει εκφράσει η MNI, η οποία δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά.

Επιπλέον, στους ενδιαφερόμενους φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και η νορβηγική Telenor. Οι διαπραγματεύσεις της Tollerton με τη Novator ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την απόφαση του ισλανδικού fund να πουλήσει τη συμμετοχή του στην Play.

Οριστική συμφωνία δεν υπάρχει, ενώ στο σχήμα της Tollerton δεν αποκλείεται να υπάρξει και συμμετοχή του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος έχει αρκετές συνεργασίες με τον κ. Γερμανό. Για παράδειγμα, ο κ. Ρέστης συμμετέχει με ποσοστό της τάξεως περίπου του 18%.

Πηγή http://www.techpress.gr