Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Στο Βερολίνο για ΟΤΕ, ναυπηγεία, εξοπλιστικά


Στο Βερολίνο... πετάχτηκε, χθες, αιφνιδιαστικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Π. Στάινμπρουγκ, και αυθημερόν να επιστρέψει στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί

ότι η συνάντηση δεν γνωστοποιήθηκε μέσω του επίσημου προγράμματος του υπουργού Οικονομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή συζητήθηκαν πέρα από το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως ο ΟΤΕ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το «ραντεβού» δρομολογήθηκε μετά τη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Παπαθανασίου είχε επαφές και με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κ. Λαγκάρντ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 8-9 Ιουνίου υπάρχουν οι κρίσιμες συνεδριάσεις Γιούρογκρουπ και Εκοφίν, οι πρώτες από τότε που κινήθηκε η διαδικασία επιτήρησης για τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και για την Ελλάδα.

Εντονη κριτική
Μάλιστα, η χώρα μας έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο έντονης κριτικής εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων της και της εκτίναξης του κόστους με το οποίο δανείζεται από τις διεθνείς αγορές σε πρωτοφανή για την Ευρωζώνη επίπεδα.

Γι αυτό και υπάρχουν πιέσεις για δημοσιονομική πειθαρχία. Από την πλευρά της, βέβαια, και η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να επιδιώξει καλές σχέσεις και «συμμαχίες», καθώς οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη μείωση του ελλείμματος είναι δύσκολο να υλοποιηθούν με την έως τώρα ασκούμενη πολιτική.

Αποφάσεις εκκρεμούν και για την πώληση επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Η συμφωνία που υπεγράφη επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ασκήσει δικαίωμα για πώληση στους Γερμανούς επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ έως τα τέλη Οκτωβρίου, στην τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η απόκλιση από την τρέχουσα τιμή στο «ταμπλό» είναι μεγάλη, καθώς χθες διαπραγματευόταν κοντά στα 12 ευρώ.

Από http://www.ethnos.gr